Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Een voettocht in Nepal

Auteur

Peter Graus

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Prijs
18 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In de Himalaya ligt Nepal, een kleine bergstaat die zich eeuwenlang aan de moderniteit heeft weten te onttrekken. Vanaf 1979 tot op heden hebben toerisme, een koningsdrama en een maoïstische opstand de geschiedenis en cultuur van het land op zijn kop gezet. Alle reden voor Peter Graus om terug te kijken op een voettocht van ruim twee maanden die hij in 1981 in Nepal maakte met zijn vriendin. Niet georganiseerd of in een groep maar op de bonnefooi, door deels voor toeristen onbekend gebied. Dat zorgde voor onverwachte avonturen en ontmoetingen met het Nepalese bergvolk. De moeite waard voor alle Nepal-gangers!

Over de auteur

"Ik ben 57 jaar oud en leid een rustig leven in Zwolle met mijn vrouw. Ik houd me vooral bezig met natuur, lezen en filosofie. Af en toe maken we een grote reis, maar niet meer zo wild als in mijn jongere jaren."

Productinformatie

ISBN
9789088346194 / 978-90-883-4619-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
14-11-2008
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
106
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

's Avonds maakte ik een mooi kampvuurtje. In het maanlicht zaten we voor de tent en ik rookte uiterst tevreden een pijpje. In het flakkerende licht van de vlammen zag ik langzamerhand steeds meer schaduwen aan de rand van de lichtcirkel opdoemen. Het waren grote dieren. Honden dacht ik eerst, maar dan toch wel een beetje mismaakt. Toen ze rechtop gingen staan en sprongen, zagen we het pas goed, het waren apen. Wat leuk en spannend. Ze maken de raarste geluiden, het lijkt op het huilen van honden en het krijsen van katten. Tot middernacht blijven we naar de apen kijken, dan gaan we slapen. Nu begint de herrie pas goed. De apen klimmen in de boom boven ons. Eerst volstaan ze met snuiven, blazen en miauwen, maar ze worden steeds brutaler, ze gooien twijgjes en takjes en vruchten op de tent, dat alles onder toenemend gekrijs. Daarna gaan ze zelfs op de tent pissen en schijten. Caroline ondergaat het lijdelijk, maar ik begin me toch op te winden. Op een gegeven moment laten de apen zich uit de boom vallen en geven in het voorbijgaan een klap op de tent. Ik zie de schaduwen door het tentdoek heen tegen het maanlicht langssuizen. Dat kan niet goed blijven gaan, ik moet een list verzinnen. Stilletjes open ik de ritssluiting van de tentopening. Op het moment dat een aap zich op de tent laat vallen, steek ik mijn hoofd onverhoeds naar buiten en geef de meest ijselijke schreeuw waartoe ik in staat ben. En ik kan ijselijk hard schreeuwen. Dat oefende ik altijd als raar jongetje van acht bovenop het muurtje achter het ouderlijk huis. Ik kon harder schreeuwen dan honderd apen, dacht ik.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek