Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Hulp aan de bron

Auteur

Ger Brakel

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Ger Brakel heeft gedurende een periode van 10 jaar een waterproject bij de Masai in het zuiden van Kenya gecoördineerd. In die tijd zijn er opmerkelijke dingen gebeurd. Hij neemt u mee naar de Masai bevolking waar u naast hem in de 4-wheel-drive in de savanne zit. Samen met de ruim 80.000 Masai en de mensen van AMREF Flying Doctors Kenya (Nairobi) is het waterproject opgebouwd. Hulp aan de bron bewijst goede diensten aan vakantiegangers die denken zonder begeleiding even te kunnen winkelen in bijvoorbeeld Nairobi. Dit boek is ook een welkome bijdrage aan hen die aan ontwikkelingshulp denken te gaan doen, of al aan ontwikkelingshulp doen.

Over de auteur

"Gedurende een periode van 10 jaar mocht ik, als geograaf, een waterproject bij de Masaibevolking in het Zuiden van Kenya begeleiden. Tijdens de heen- en terugreis, in het hotel in Nairobi, in de 4-wheel-drive in de savanne en bij de Masai in hun dorpen, deden zich nogal wat merkwaardige gebeurtenissen voor. Ik heb ze opgeschreven om een ieder die dat wil mee te laten genieten van al die bijzondere belevenissen."

Productinformatie

ISBN
9789088347795 / 978-90-883-4779-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
27-03-2009
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
200
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Salim, onze chauffeur voor deze week is weer precies op tijd bij het Serena hotel. Rond acht uur in de morgen gaan we op in de diesel- en benzinedampen en na enige kilometers stopt Salim de 4-wheel-drive op de parkeerplaats bij een grote supermarkt. We gaan iemand meenemen van Nairobi naar Kajiado. We kennen onze lifter niet en hij kent ons niet. Dat wordt dus moeilijk contact leggen. Na enkele minuten hevig stoeien met zijn 'mobile' verneemt Salim via William op Headquarters dat degene die we meenemen ons nummerbord op een papiertje bij zich heeft. Hij is onderweg in een Matatu en zal over enige tijd wel gaan zoeken op de parkeerplaats. We geven hem vijf minuten de tijd om onze 4-wheel-drive te vinden. Boven ons hoofd nestelen gieren, midden in de stad. Na een half uur wachten, besluiten we om maar zonder de onbekende te vertrekken. Op hetzelfde moment ontwaren we op enkele tientallen meters afstand een jongen in slobbertrui met een plastic zak in zijn hand. De jongen controleert elk nummerbord aan de hand van een briefje dat hij in z’n andere hand houdt. Zou dat onze gast zijn? We wachten nog even. De jongen ontdekt dat de cijfer- en lettercombinatie op zijn briefje overeenkomt met die op ons nummerbord en met een brede grijns op zijn gezicht loopt hij op ons af "You have a breackdown! Ik kom jullie auto repareren." Nou, daar weten we niets van, de auto deed het zojuist nog. Salim vraagt: "Ben jij degene die mee moet naar Kajiado?" De jongen antwoordt: "Nee, ik kom jullie auto repareren." Met ruim een half uur vertraging zoeken we ­ zonder medepassagier - de dieseldampen weer op om richting Kajiado Town te rijden.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek