Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

India, voor even mijn leven

Auteur

Lynn Geerinck

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Lynn Geerinck vertelt in dit meeslepende reisverhaal over haar ervaringen in India. Gedurende enkele maanden dompelt ze zich, samen met stagepartner Eveline, onder in het land van duizend-en-één sprookjes. Het wordt een adembenemend ‘aanwezig zijn’. Het verhaal vertrekt vanuit een ongenuanceerde maar persoonlijke blik. Ze legt cultuurverschillen op een jeugdige manier bloot. Via vele ontmoetingen en belevenissen baant Lynn zich een weg door het uitgestrekte land. De laatste weken sluiten Lynn met haar vriend Marijn de reis af. En de Indische Himalaya’s vertellen haar hierbij alweer een heel ander verhaal.

Over de auteur

"Ik werd geboren in 1986 te Dendermonde en woon nu in Gent. Als kersvers afgestuurde onderwijspedagoge ondervond ik in India aan den lijve hoe ‘het schrijven en geschreven worden’ me helemaal in de ban houdt. Het resultaat is dit reisverhaal; dat tevens mijn debuut is."

Productinformatie

ISBN
9789088347849 / 978-90-883-4784-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
31-07-2009
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
168
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Je moet weten dat mijn kameel gedreven wordt via een piercing door z’n neus waaraan langs beide zijden een touw bengelt. De kamelendrijver, die zich achter ons op het dier bevindt, trekt vervolgens aan het linkertouw om de kameel naar links te laten gaan en aan het rechtertouw voor een rechtse beweging. Ik stel me voor hoe het moet voelen om via een piercing door je neusvleugel als een marionet bespeeld te worden. Auw! De kameel denkt er kennelijk net zo over, want geheel tegen de verwachtingen van mijn Indische metgezel - alias de kamelendrijver- in, kiest hij het ruime sop. Ondanks de verwoede pogingen van Meneer Tulband om het op hol geslagen dier terug ‘in de teugels’ te krijgen én op het rechte pad (letterlijk en figuurlijk) verkiest de kameel toch de pril geproefde vrijheid. En wie kan het hem kwalijk nemen? De adrenaline stijgt. Alle zintuigen staan op scherp. Voeten en zitvlak in het gelid en nu maar hopen dat ik niet van dat woeste zeeschip tuimel, recht de oceaan in. Waar ik er wél in slaag om zittende te blijven, lukt dat voor mijn medereiziger niet zo goed. En daar gaat ’ie dan, tegen de vlakte, mijn kamelendrijver! Als een ervaren rodeo blijf ik op die verduivelde rug op-en-neer gaan. Ik voel me compleet aan mijn toeristisch lot overgelaten. ‘Nu gaat het tussen jou en mij’, bedenk ik. In de verte hoor ik Eveline schreeuwen, en menig man­, vrouw­ en kindvolk verschijnt aan mijn zijde. Maar niemand slaagt erin de op vrijheid beluste kameel tot stilstand te brengen. En intussen komt de grote uitgestrektheid van de woestijn op me af. Gedachten op nul. Jommeke in volle glorie! Maar waar is Flip als je hem nodig hebt?

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek