Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Fietsen langs wereldspaken

Auteur

Bert Struyvé

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Het is tijd voor de grote tocht. Geen fietsvakantie van hooguit vijf weken in Europa of Noord-Amerika, maar een jaar fietsen langs de spaken van de wereld. Via Noord-Europa naar Nieuw-Zeeland en van Australië via Zuid-Europa terug naar huis. 14.294 fietskilometers en driemaal een sprong over de zee per vliegtuig. De leuke en soms spannende belevenissen zijn vlot en met gevoel voor humor beschreven. Je fietst als het ware mee in het verhalend proza en onverwacht kom je een gedicht tegen als rustpunt.

Over de auteur

"Mijn partner, Hilde Huizinga, en ik trekken al vele jaren in de relatief lange onderwijsvakanties over de wereld. Of dat nu te voet is naar het basiskamp van de K2 of per fiets door het verlaten binnenland van IJsland: het is om het even. De vrijheid van het reizen per fiets, wildkamperen, improviseren en het gemak waarmee je leuke mensen ontmoet, zijn de ingrediënten voor het avontuur. Uiteindelijk is dit uitgemond in een lang gekoesterde wens: 12 maanden achtereen weg op de fiets! Lees het in Fietsen langs wereldspaken"

Productinformatie

ISBN
9789088348013 / 978-90-883-4801-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
17-04-2009
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
216
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

We hobbelen letterlijk 500 meter over een slecht keienpad naar een kleine boerderij in het zinderende landschap. Gelukkig geen loslopende honden als we naar een deur op de veranda lopen. Al snel zitten we binnen na het noemen van de naam Ian Musgrove. Ook Terry verbaast zich over de extreem hoge temperatuur op dit moment. ‘Er valt al 61 dagen geen spat regen’, weet hij te vertellen. Als natuurkenner stelt hij meteen vast dat de enorme, slangachtige lizard, die we in Grampians National Park hebben gefotografeerd, inderdaad een goanna is geweest. De naam is volgens Terry Miller gemakkelijk te onthouden. ‘Go Anna!’, roept de hondenjager luid en grijnst geamuseerd. Gelukkig heet zijn vrouw Lois. Zo'n goanna ziet er niet alleen uit als een polsdikke slang, een lengte van anderhalf tot twee meter is ook heel goed mogelijk. Alleen van heel dichtbij zie je de poten van het ‘monster’. Ian heeft het vermoeden van een goanna ook al geuit en daaraan toegevoegd dat je zoiets bij voorkeur niet van dichtbij moet fotograferen. De stress, die dit oplevert, kan betekenen dat het beest letterlijk in je klimt. Terry beaamt het lachend: ‘Zo’n goanna ziet je aan voor een boom, waar het bij gevaar nu eenmaal in probeert te klimmen...’ Lois Miller voorziet ons van heerlijk koud drinken en een lekkere sandwich. Bij ons vertrek krijgen we naast twee liter koel pompwater, een literfles ‘ijs’ mee uit de vrieskist. ‘Dat geeft erg lang koud water bij een temperatuur van 45 graden’, is de stelling van de Millers. Uiterst vrolijk draaien we de trappers rond voor het laatste stukje naar de camping in Nhill.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek