Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Ze hadden niet op mij gerekend

Auteur

Joyce Kootstra

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Prijs
16 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Joyce Kootstra gaat door. Met reizen in Afrika, en gelukkig ook met schrijven. Ze laat ons Afrika voelen, ruiken en proeven. Als je haar verhalen leest, ben je er gewoon even. Net als in haar eerste boek staat ze ook in Ze hadden niet op mij gerekend, weer heel dicht bij de mensen. Ze beschrijft ze met inzicht, liefde en humor en ze vindt het vooral mooi dat de Gambianen, Marokkanen en andere mensen die we in haar boek ontmoeten echt tot leven komen.
Dit boek is wederom een aanrader voor iedereen die een reis naar Afrika overweegt.

Over de auteur

"Dit is dan mijn tweede boek over mijn reizen in Afrika. Een serie korte verhalen over heel gewone dingen die ik heb meegemaakt. En net als mijn vorige boek, is dit boek met veel humor geschreven. In beide boeken kom ik op een groot aantal plaatsen en ontmoet ik allerlei mensen, die mijn reizen hebben vorm gegeven. Ik heb een leuke tijd met ze gehad. Zonder hen waren deze boeken er niet geweest."

Productinformatie

ISBN
9789088348280 / 978-90-883-4828-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
03-07-2009
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
68
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Aangekomen bij het treinstation is het een drukte van belang. Maar dit is Afrika en de vertrektijd wordt twee uur uitgesteld. De reden is niet erg duidelijk. We wachten in een overvolle vertrekhal met onze rugzakken. De ingang naar het treinperron is afgesloten met een groot hek, waar twee nors uitziende bewakers voor staan. Maar eindelijk is het dan zover, en het hek gaat open. Iedereen pakt zijn bagage op en probeert als eerste door het hek heen te komen, wat bijna op een vechtpartij uitloopt. Maar dan zijn we op het perron en kunnen we in de trein stappen. We hebben twee banken voor ons alleen, al is de trein overvol. Niemand mag naast ons of tegenover ons zitten, dit wordt verboden door twee jonge mannen die aan de andere kant van het gangpad zitten. Zij hebben ook twee banken. In eerste instantie vind ik dit best. Het is acht uur reizen en een beetje ruimte vind ik prima. Een halfuur na vertrek komt de conducteur langs voor mijn kaartje. Het eerste wat mij opvalt, is dat er een pistool, een paar handboeien en een wapenstok aan zijn riem hangen. Het is duidelijk: als je geen kaartje hebt, word je in de boeien geslagen. In het kielzog van de conducteur komen twee officieren (ook zij zijn bewapend) langs voor mijn paspoort en mijn treinkaartje. Alles is goed, dus ik mag straks mee op de trein die naar Abidjan, Ivoorkust, rijdt. Een treinreis van 24 uur. In de trein is een hoop te beleven.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek