Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Muziek, Moeras en Muffuletta

Auteur

Bert Sloots

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Prijs
23 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Muziek, Moeras en Muffuletta beschrijft een rondreis door het diepe zuiden van Amerika: een lang gekoesterde wens en een onvergetelijke ervaring. Een trektocht vanuit Memphis van bijna drie weken door het gebied waar het begon: de blues in de Mississippi Delta, de cajun en zydeco in Louisiana, de jazz in New Orleans en de countrymuziek in Nashville. Er is veel aandacht voor de unieke natuur in deze regio, onze talrijke belevenissen en interessante ontmoetingen. Een vermakelijk, informatief boek voor iedereen die dit gebied wil bezoeken en voor wie geïnteresseerd is in de muziek, natuur en cultuur van de Deep South.

Over de auteur

"Ik ben 49 jaar, getrouwd met Riky en vader van drie kinderen. Ik ben geboren en opgegroeid in het Drentse Schoonebeek en woon op dit moment in het Overijsselse Gramsbergen en ik werk als personeelsadviseur bij de gemeente Hardenberg. Mijn hobby’s zijn wielrennen, mountainbiken en muziek. Ik heb vooral interesse in ‘rootsmuziek’, inclusief de verhalen achter de muziek en de muzikanten. Ik ben thuis opgegroeid met bluesmuziek; de liefde hiervoor (en aanverwante stijlen) is nooit meer weggegaan."

Productinformatie

ISBN
9789088348464 / 978-90-883-4846-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
24-04-2009
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
106
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Wat een sfeer, wat een entourage met allerlei bands binnen cafés en overal op straat. Individuen, duo’s, kleine bands, akoestisch, elektrisch. Prachtig om te horen en te zien. Overal een ontspannen sfeer. Samen drinken we een lekker biertje in het Rum Boogie Café . Hier hangen tientallen gitaren aan de wand met daarop een handtekening van de muzikant, mooie foto´s van muzikanten en wanden bezaaid met opgeplakte dollarbiljetten, voorzien van allerlei spreuken. Er gaat een verhaal dat het eerste dollarbiljet is beschreven door iemand die tevergeefs wachtte op zijn vriend. Hij liet deze dollar voorzien van een spreuk achter voor zijn maat. Nadien schijnt deze traditie te zijn voortgezet. Nadat ik de barvrouw een dikke fooi had gegeven -ik had me wat vergist- bekijken we nog even wat winkels. Dollarbiljetten (1, 5, 10 en 20) zijn bijna identiek; het is net monopoliegeld en volgens mij heel gemakkelijk na te maken. Een zwerver vertelt ons op straat wat mooie oude verhalen over Beale Street en de oude eigenaren van de panden, natuurlijk met de bedoeling een fooi te krijgen. Hij vertelt bijvoorbeeld over geheime ondergrondse gangen, die werden gebruikt om weg te vluchten als de politie kwam. En ook dat de tweede verdieping en de achterkamers van de panden vaak werden gebruikt als bordeel en gokruimte. Hij deed dat op zo’n enthousiaste manier, dat hij wel een fooi had verdiend. Vervolgens een bezoek gebracht aan A. Schwab, een kruidenier die al sinds 1876 op Beale Street is gevestigd en waar opnames zijn gemaakt voor de film ‘Bonny en Clyde’. Hele oude vitrines en een winkel waar werkelijk van alles te koop is. Van roestige spijkers tot voodoomateriaal (o.a. John de Kangaroo en een Mojo Hand); van oude LP ’s tot ouderwetse en nieuwerwetse lingerie.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek