Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Soms is mijn vader mijn vader niet!

Auteur

Caroline van Tijn

Uitvoering
Paperback
Reviews
☆ ☆ 3,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
15 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Soms is mijn vader mijn vader niet! is een voorlichtingsboekje over de hersenziekte schizofrenie, speciaal geschreven voor kinderen. Het gaat over een gezin met drie kleine kinderen waarvan de vader langzaam maar zeker in een psychose terechtkomt. Rik, de oudste zoon, zit vol vragen en probeert de ziekte van zijn vader te begrijpen. Steeds meer merkt Rik dat het gedrag van zijn vader verandert en hij begrijpt niet wat er allemaal gebeurt. Zijn wereld staat op zijn kop en de onzekerheid slaat toe. Heeft hij een aandeel in de ziekte van zijn vader? En wordt zijn vader weer beter? De moeder van Rik legt de antwoorden op de vragen die kinderen in dit soort situaties hebben duidelijk uit.

Over de auteur

"Toen mijn partner door het GGZ gediagnosticeerd werd met de ziekte schizofrenie wist ik niet wat en hoe ik dit de kinderen kon vertellen. Het beeld schizofrenie is zo complex en zo moeilijk uit te leggen dat ik wanhopig op zoek ging naar een goed voorlichtingsboek voor kinderen. Ik heb dat toentertijd niet kunnen vinden, dus nam ik het besluit om zelf een boek te gaan schrijven. Een waar gebeurd verhaal over hoop, verwachtingspatronen en verdriet bij een kleine jongen die zijn vader langzaam maar zeker naar een psychose toe ziet groeien."

Productinformatie

ISBN
9789088348686 / 978-90-883-4868-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
11-05-2009
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
36
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Rik: Nadat wij waren verhuisd duurde het niet lang voordat mijn vader ook weer ging verhuizen. Maar nu naar een echt huis helemaal voor zichzelf alleen. Ik vond dat hartstikke tof. Mijn vader woont daar nu nog steeds. Het is een klein huisje met een grote open zolder waar je fijn kunt spelen. Helaas komen wij er de laatste tijd niet. Het gaat op dit moment niet zo goed met mijn vader. Hij is heel erg zenuwachtig, zegt dat hij een mega-uitvinding heeft gedaan en daar is hij heel veel mee bezig. Hij denkt en zegt dat hij schatrijk gaat worden. Hij zegt dat het de beste uitvinding is die er bestaat en dat deze uitvinding de wereld gaat veranderen. Ik moet nog maar zien wat er van die uitvinding terecht gaat komen. Mijn vader heeft wel vaker ideeën, maar meestal komt er niets van. Hij is dan maanden bezig met van alles en nog wat, maar het wordt eigenlijk nooit iets.

Reviews

☆ ☆

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

☆ ☆ door freek op 15-11-2013
geweldig boek !
heel herkenbaar !
dank je wel !!!!!