Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Rond Afrika

Auteur

Marica van der Meer

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Prijs
24 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In Rond Afrika beschrijft Marica van der Meer haar onvergetelijke reis reis over land van Nederland naar Kaapstad en terug samen met haar reispartner Noel Di Pietro. In een jaar trekken ze door dertig Afrikaanse landen, waarbij ze de gastvrije bevolking ontmoeten die trots zijn op hun afkomst. Ze maken ontzettend veel mee; van hectische Afrikaanse steden tot op GPS-navigatie dwars door de Sahara en van kamperen tussen de leeuwen en olifanten tot een corrupte arrestatie. De reis brengt ook spanningen met zich mee. Krijgen ze alle visa die ze nodig hebben om de landen te doorkruisen?

Over de auteur

"Mijn gedrevenheid en doorzettingsvermogen heb ik als tiener meekregen van mijn turncoach. De uitdaging die topsport mij vroeger bood, zoek ik nu in extreme uitdagingen. Jarenlang werkte ik als reisleidster in de Verenigde Staten. In 2002/2003 fietste ik van Vuurland, het meest zuidelijke puntje van Zuid-Amerika naar Alaska (beschreven in Van vuur naar IJs). Daarna begon ik aan een nieuwe uitdaging: een reis over land van Nederland naar Kaapstad. Deze reis heb ik beschreven in mijn tweede boek Rond Afrika.

Productinformatie

ISBN
9789088349065 / 978-90-883-4906-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
05-06-2009
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
294
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Uiterst onvriendelijk worden we verzocht mee te komen naar zijn kantoor. Hij wil onze paspoorten zien, maar wil niet uitleggen wat we fout gedaan hebben. "Op mijn bureau zal ik jullie uitleggen wat er aan de hand is," verklaart de man. Hij heeft geen uniform aan, dus geven we onze paspoorten niet zomaar af. We lopen richting de auto, met de smoes dat de paspoorten daar zijn. Onderweg houden we een politieagent in uniform aan, deze bevestigt dat de grote Soedanees van de veiligheidsdienst is. Maar wat wil die man van ons? Maken wij Soedan onveilig? Ik zie ons al met zijn vieren in de gevangenis in Soedan. Bij de auto geef ik hem niet mijn paspoort, maar mijn fotografievergunning, want daar zal het wel om gaan. De man kijkt even naar het stukje papier met mijn pasfoto en neemt het in beslag. Bob is zijn paspoort aan het zoeken, maar ik kan hem nog op tijd waarschuwen. "Niets afgeven Bob, hij neemt het in beslag," is mijn mening. We besluiten met hem mee te gaan naar zijn bureau. We gaan met de auto, de forse Soedanees en de politieagent in uniform proppen zich naast ons op de achterbank. Via wat onverharde achterafstraatjes wijst de man ons de weg naar het politiebureau. We lopen achter hem aan richting het kantoor van de chef. De chef spreekt geen woord met ons. We luisteren naar hoe de beveiligingsman een heel verhaal ophangt in het Arabisch. We verstaan er niets van, maar aan het eind van het verhaal vraagt de beveiligingsman of mijn camera digitaal is. Hij wil de foto’s aan zijn chef laten zien. Ik laat hem de laatste foto zien van vijf mannen achter hun naaimachines op de markt, ieder met een stralende glimlach. Het is duidelijk te zien dat de mannen geen bezwaar maakten om gefotografeerd te worden ...

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek