Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Vreemdgaan in de keuken

Auteur

Nelly Rettich-Overste

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,3 / 5 (6 reviews )
Prijs
25 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Of je nu gasten voor de borrel krijgt of mensen die een driegangenmenu komen eten, het maakt niet uit. Met de recepten uit Vreemdgaan in de keuken tover je in een handomdraai een heerlijk gerecht op tafel. De recepten zijn vrij makkelijk, de uitleg is kort en duidelijk en de ingrediënten zijn in het algemeen vrij basic. Ook worden er uitstapjes gemaakt naar onder andere de Thaise, Franse en Italiaanse keuken. Een beetje vreemdgaan in de Hollandse keuken dus.
Dit boek is een goed initiatief dat heel bruikbaar is voor alle mensen die net op zichzelf gaan wonen, al dan niet met een partner. Smullen maar!

Over de auteur

"Ik ben met 19 jaar getrouwd en werd toen meteen in het diepe gegooid, want koken kon ik toen nog niet. Ik heb mijn leven lang in de mode gezeten, veel gereisd en ik vond mijn rust in het koken wat is uitgegroeid tot een passie. Dit kookboek is tot stand gekomen op aandringen van mijn kinderen, kleinkinderen en hun vrienden die van mening waren dat mijn recepten niet verloren mochten gaan."

Productinformatie

ISBN
9789402200546 / 978-94-022-0054-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
26-07-2013
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
270
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

BOTER- EN GEMBERKOEK

Wat ik altijd in huis heb voor onverwachte gasten is: bloem, basterdsuiker, vanillesuiker, eieren en 1 pakje roomboter. Hiermee staat namelijk binnen 20 min. een boterkoek op tafel en… ga ik op visite, dan gebeurt het vaak dat ze zeggen: "Als je van plan bent een bloemetje mee te brengen heb ik liever een boterkoek!"
Dit lijkt brutaal maar het is wel eerlijk en weet je tenminste dat je kook- en bakkunst gewaardeerd wordt.

Ingrediënten voor de boterkoek:
3 ons gezeefde bloem
2 ons basterdsuiker
1 pakje goede roomboter
1 pakje vanillesuiker + snufje zout
1 eierdooier
amandelsnippers of halve amandelen.


Haal de boter van te voren uit de koelkast, zodat deze kneedbaar is en kneed de bloem samen met de basterdsuiker, de vanillesuiker en snufje zout tot een droge bal. Verdeel het deeg over de bodem van de ingevette oervorm, werk de randen iets omhoog en bestrijk het met de losgeklopte eierdooier. Verdeel de amandelen of snippers hierover en in een 10 min. voorverwarmde oven op 180 gr. gedurende 20 min. afbakken.
Niet korter en ook niet langer. Nou, makkelijker kan het toch niet.

Houd je meer van gemberkoek, ga dan hetzelfde te werk als bij de boterkoek. Het enige dat je aan het deeg toe moet voegen zijn 2 à 3 eetlepels gehakte bakgember en wat gembersap. Van dit laatste niet te veel. Weer bestrijken met een losgeklopte eierdooier en garneren met wat plakjes gember.
(...)

Reviews (6)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Juliette Kinsbergen op 23-08-2013
Leuk geschreven en fijne recepten, met tips voor als je weinig tijd hebt, en diverse opties om varianten van de recepten te maken.
Deze recepten mislukken nooit!
Een absolute aanrader.
door Zvia vd Heijde op 07-08-2013
Ik heb heel veel kookboeken gelezen. Koken is ook mijn hobby,maar dit boek is ècht heel anders. Er staan lekkere,gevarieerd recepten erin die je ook meteen wil uitproberen. Je proeft de liefde van de schrijfster voor het koken,haar tips en weetjes zijn ook waardevol. Kort gezegd: van harte aanbevolen.


door Zvia v.d Heijde op 06-08-2013
Ik heb veel kookboeken gelezen, maar dit boek is toch heel anders. Bij het lezen van de recepten en de verhalen erbij proef je de liefde van de auteur voor de kunst van het koken en krijg je al zin om het allemaal te gaan maken. Er staan ook veel bruikbare tips en leuke weetjes in. Van harte aanbevolen!
door Danielle Barlag op 05-08-2013
Op een heel orginele creative manier kennis gemaakt met heerlijke makkelijk te maken speciale hapjes en passie voor verschillende recepten voor elke gelegenheid.

Echt een aanrader !
☆ ☆ door Hans en Jacqueline Zurburg op 05-08-2013
Fantastich boek, precies wat wij zochten. Heerlijke culinaire gerechten die op eenvoudige manier zijn te maken. Echt een aanrader voor de liefhebbers van lekkere gerechten. Top boek!
☆ ☆ door Ton den Hartogh op 02-08-2013
Schitterend naslagwerk voor de echte culinaire liefhebber. .ruim 250 heerlijke gerechten door Nelly zorgvuldig samengesteld.. Aanrader. .