Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het Vrouwenparadijs

Auteur

Andrew Groeneveld

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
4,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
23 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Echte liefde? Ja, ja, heel mooi. Totdat ze een ander vindt, die leuker is. Job verdrinkt na een indrukwekkende hoeveelheid mislukte relaties in een donkere poel van eenzaamheid en zelfbeklag. Dan wordt de beeldschone en veel jongere Lot verliefd op hem. Job is in één klap helemaal terug en voelt zich gelukkiger dan hij ooit was. Dan gaat ook zij er vandoor. Vol liefdesverdriet haast Job zich een weg door het doolhof van het internet op zoek naar een schaduw van wat hij is kwijtgeraakt. Het Vrouwenparadijs is een schaamteloos avontuur met bizarre ontmoetingen, seks, maar bovenal de loodzware erfenis van een onverwerkt verleden.

Over de auteur

"Schrijven is voor mij een prachtige manier om een complexe werkelijkheid te vangen en daarvan een aantrekkelijke vorm te boetseren. Op mijn 11e maakte ik al korte verhalen en een familiekrant. Vanaf mijn 18e schreef ik de kolommen vol bij een dagblad en holde ik als verslaggever achter het nieuws aan bij een regionale omroep, waar ik het tot hoofdredacteur schopte. Als zelfstandig tekstschrijver maak ik nu boeken, brochures en nieuwsbrieven voor bedrijven en instellingen."

Productinformatie

ISBN
9789402200683 / 978-94-022-0068-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
12-07-2013
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
286
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Zaterdagmorgen 29 april.
(Iets voor half negen, maar wat doet er toe?)
 
In de slaapkamer is iets veranderd.
De lucht is ijl, het licht niet echt.
Ik ben net wakker geworden en draai mijn hoofd naar Lot. Mijn lief heeft haar blote rug naar mij gedraaid. Ik zie een moedervlekje tussen haar schouderbladen. In de schaduw van het beddengoed volgen mijn ogen een spoor van onzichtbare donshaartjes naar beneden. Ze wijzen allemaal dezelfde kant op. Lots slanke lijf ligt doodstil, maar slapen doet ze niet.
Lot is dood, denk ik. Of er is iets.
Ik til mijn hoofd op en vraag: ‘Is er iets?’
Het blijft een paar seconden stil. Dan begint ze tegen het dekbed te mompelen.
‘Ik heb raar gedroomd’, zegt ze. ‘Over jouw ouders. Ze zeiden dat ik je te lang aan het lijntje hou.’
Ik kom voorzichtig overeind, ben opeens klaarwakker.
‘Mijn ouders?’
Eigenlijk bedoel ik: hoezo? Waar heb je het over?
Maar dat zeg ik niet.
 
Buiten valt het plotseling stil.
Ik denk aan een hond die mogelijkerwijs ergens verderop in de straat zijn poot optilt en tegen een kabelkast pist en ondertussen zijn oren spitst.
Ik hou mijn adem in. Ik voel dat er in de kamer iets reusachtigs neerdaalt. Ik heb geen flauw benul wat het is. Dus ik vraag onnozel: ‘Is dat zo?’
Lot zegt niets.
En daarmee best een hoop.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Patricia Meerding op 24-07-2013
Ik heb het boek aan mijn man cadeau gegeven voor de vakantie. Hij is er superblij mee. Het leest als een trein. Leuk geschreven ook. Wij hebben elkaar ook via internet leren kennen en het was heel herkenbaar. Perfect boek voor mee op reis.
door Joan de Vuijst op 11-08-2013
Heerlijk hardop lachen om de hilarische beschrijvingen, en grote herkenning van de totale ontreddering na het onverwacht einde van een relatie + de vreemde therapeutische werking van jezelf weer op de kaart zetten via dating sites. Een heerlijk boek dat je in een ruk uitleest.