Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Als mensen wérken, werkt het niet

Auteur

Mariëlle Brink

Uitvoering
Paperback
Prijs
19 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Management is een plek in de hiërarchie, terwijl ieder mens leiding neemt in zijn of haar persoonlijk leven. De leiding hebben gaat niet over de top bereiken, maar over doen waar je achter staat, authentiek blijven en jezelf meenemen naar je werk. Alleen als organisaties mensen de ruimte geven leider te blijven over zichzelf en hun eigen context, zullen zij in staat zijn te innoveren en de uitdagingen in de huidige economie omzetten in kansen voor een duurzame organisatie met optimale benutting van menselijk potentieel. Dit boek gaat over de zin en onzin van management en HR-procedures en over persoonlijk leiderschap.

Over de auteur

"Na vijftien jaar HRM ontdekte ik dat ‘managen’ geen zin heeft. Een uitnodiging aan mensen om hun talent te gebruiken, geeft een betere basis voor samenwerking en rendement dan keurslijven. Een nieuwe missie ontstond: slechts jezelf meenemen naar het werk. Dat is meer dan genoeg en levert meer op. Ik doe dit met FlexFocus, waar ik in verbinding met anderen werk in sociale innovatie en organisatie ontwikkeling, gefundeerd op gelijkwaardigheid, passie en talent."

Productinformatie

ISBN
9789402200720 / 978-94-022-0072-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
12-07-2013
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
140
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

"Heb je even tijd?" vroeg de manager. "Hoe gaat het met je?" zei hij. "Niet zo goed", zei de medewerker. "Oh?" "We zijn thuis wat gespannen door de crisis en mijn vrouw kan geen werk vinden, we kunnen nauwelijks nog de hypotheek betalen."
"Nou, mooi bruggetje naar wat ik je te vertellen heb", zei de manager met een glimlach, "wij gaan afscheid van je nemen." De man hield zich groot en zei dat hij dat wel begreep, het ging immers niet zo goed met het bedrijf.
Hij voelde zich boos en geraakt en meende hij nou een venijnig glimlachje te zien bij zijn manager? Hij hoorde zichzelf dingen zeggen over de achterblijvende resultaten, dat dit er wel aan zat te komen. Maar zijn gevoel zei iets heel anders. Dit was geheel onverwacht en omdat hij voor het eerst een eerlijk antwoord had gegeven op de vraag hoe het ging, voelde hij zich helemaal in de maling genomen.
Als je slecht nieuws te melden hebt, vraag je niet eerst hoe het gaat. Het lijkt op interesse, terwijl je van plan bent iemand te ontslaan en de boodschap zakelijk moet houden. Zeg liever meteen dat je slecht nieuws hebt, dat is duidelijk en maakt dat de medewerker zich schrap zet voor het bericht. Als je een opening zoekt en toch vraagt hoe het gaat, kan je beter ook refereren daaraan. De manager in dit voorbeeld had beter kunnen zeggen: "Dat vind ik nou heel naar om te horen, zeker omdat ik ook slecht nieuws heb." Aan mooie bruggetjes heeft de medewerker immers niets, wel aan een gevoel van begrip voor zijn situatie. Als je slecht nieuws hebt, gaat het om de ander, niet om de manager. Bij deze medewerker kwamen alle excuses na de mededeling te laat.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek