Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Sierra Nevada
observaties en vergezichten

Auteur

Hein van Engelen

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Prijs
18 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Toen Hein van Engelen na de scheiding zijn huis moest verlaten, nam hij negen maanden zijn intrek in een berghut diep in de Spaanse Sierra Nevada. Het leven in deze gemeenschap wordt scherp waargenomen. De ontmoetingen met de Moorse cultuur en de gewoontes van de dorpelingen laten zien wat er allemaal te pas komt aan wonen in zuid-Spanje. Zowel het alledaagse als het typische van deze streek, als het flamencodansen, vormen een feest van herkenning voor mensen die houden van Spanje en nog meer voor hen die er willen rondreizen of wonen. De ervaringen worden met humor geschetst.

Over de auteur

"Ik was tot voor kort werkzaam in de gezondheidszorg. Pas laat, nadat ik mijn thuiszorgbureau heb overgedaan, ben ik gestart met reisbrieven aan de kinderen. Op aanraden van dochter Sophie begon ik met het schrijven van korte vertellingen. "Sierra Nevada, vergezichten en observaties" is mijn eerste bundel met die verhalen en anekdotes over het leven in deze ruige bergstreek. Hierdoor heb ik de smaak van het schrijven te pakken gekregen. Momenteel wordt er gewerkt aan een serie over de Canarische eilanden."

Productinformatie

ISBN
9789402201000 / 978-94-022-0100-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
26-07-2013
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
94
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Lopen

Kuieren of wandelen vind ik niks. Ik loop liever. Dat gaat wat sneller. Een flinke tocht van uren als de zon schijnt. Eén worden met de natuur. De geur van bloemen, kleurige vlinders, vogelgeluiden, de stilte, hondengeblaf bij het naderen van een huis of dorp. Het klateren van de beek en het ruisen van de wind door je haren. De belletjes en het geblaat van een kudde schapen of geiten. De fysieke inspanning bergop en de mooie vergezichten In mijn rugzak een flesje water en wat proviand, trui, regenjack en een boek voor onderweg.
Koffie drinken op een willekeurig dorpsplein. Dat is pas genieten. Zo'n tocht vergt wel wat voorbereiding. Hier zo maar wat lopen zonder een duidelijk doel of richting kan makkelijk heel verkeerd gaan. Je kunt hier zomaar verdwalen. De Sierra is groot. De paden zijn slecht aangegeven. Iedere splitsing vergt opnieuw een nieuw weloverwogen besluit. Er kunnen onverwachtse tegenslagen opdoemen. Het pad kan versperd zijn door rotsblokken of weggeslagen door de regen of sneeuw. Het weer kan omslaan. Degelijk schoeisel en een stafkaart behoren dan ook tot de standaarduitrusting van een loper. Net zoals een lampje voor in het donker.
Lopen is voor mij ook afleiding van de zorgen. Een soort pelgrimage.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek