Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Te voet naar Rome

Auteur

Wil Schenk

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Reviews
4,5 / 5 (4 reviews )
Prijs
24 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Wat zou jij doen als je in een crisis terechtkomt? Ga je bij de pakken neerzitten of onderneem je iets wat nieuw voor je is? Wil Schenk besloot een voetreis naar Rome te maken. Ze bewandelde letterlijk de weg waarin ze haar hoogtevrees moest overwinnen, haar grenzen ontdekte en zichzelf onder de loep nam. Daarbij moest zij soms door pijn heen gaan, haar angsten elke dag aankijken en diverse tegenslagen moedig doorstaan. Maar de vele onvergetelijke, mooie momenten waren er ook. Dit verhaal is veel meer geworden dan alleen een verslag van een voetreis. Het werd een zoektocht naar haarzelf.

Over de auteur

"Ik ben in 1942 geboren in Den Haag. Ik ben gehuwd en heb drie kinderen. Op latere leeftijd begon ik een opleiding tot kunstzinnig therapeut. Ik gaf cursussen kunstgeschiedenis, heb wandel- en kunstreizen begeleid en heb verre reizen gemaakt. Van mijn voetreis naar Rome in 1999 en de voorbereidingen daarvoor heb ik het afgelopen jaar aan de hand van mijn dagboeken een verhaal geschreven. Ik nodig de lezer uit om deze reis mee te  beleven."

Productinformatie

ISBN
9789402201093 / 978-94-022-0109-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
02-08-2013
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
300
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

"Onwijs!", vond de fotograaf het, die al stond te wachten op de Pietersberg om van het vertrek een foto te maken. Onwijs, bedoelde hij "te gek" of "je bent gek als je zoiets doet"?
Nou, zelf dacht ik zo langzamerhand beide. Te gek voelde ik me toen ik daar boven in die stille ijle omgeving liep, maar ook als ik heelhuids was aangekomen na allerlei avonturen. Ik leek wel gek, toen ik mezelf tegenkwam in onder andere mijn hoogtevrees, of bij allerlei onvoorziene obstakels zoals de boomstam die op mijn weg lag. Nou ja, op de weg lag, was dat maar waar. Ook de weg was weggeslagen door de boom. Dus moest ik zoeken naar een weg om er omheen te kunnen gaan.
Zoekend, tastend en strompelend met de rugzak die mijn knieën te zwaar belastte. De stok die op het laatste moment meeging is inmiddels onontbeerlijk geworden.

Op weg gaan
mijn grenzen verkennen,
het vertrouwde achterlaten
met het dichttrekken van de deur.
Openstaan voor wat er
op mijn pad komt.
Nieuwe ervaringen op doen en
mezelf beter leren kennen.
Onvoorziene obstakels tegen komen,
tegen mijn hoogtevrees oplopen.
Mijn rugzak beschermend
op mijn rug gebonden.

Reviews (4)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door monique de croon op 30-11-2013
ik heb grote bewondering voor Wil . Als je zoveel stress hebt van een huwelijk dat niet goed gaat en je man is verliefd op iemand anders en dan niet bij de pakken neer gaan zitten zoals de meeste mensen inclusief ikzelf zouden doen . Maar in plaats daarvan een zware lange voettocht maken naar Rome.Wat een lef en persoonlijkheid moet je dan hebben ! Ik vond het erg leuk , mooi en ontroerend om te lezen oa ook omdat er plaatsen in voor kwamen waar wij afgelopen zomer op vakantie zijn geweest.Herkenning. San Vincenzo daar waren wij op een camping. In Vada hebben wij ook in de zee gezwommen . Wij zijn ook in populonia geweest met de prachtige zonsondergang.In Lucca , Pisa en Florence zijn we ook geweest. Maar wij hebben het met de auto gedaan en vonden het een verschrikkelijk eind rijden vooral mijn dochters . Toen ik mijn dochters vertelde dat Wil het lopend heeft gedaan konden ze het niet geloven . Zo knap!!En dan met de hitte die er in italie is dat hebben wij ook ondervonden in augustus .Of met slecht weer regen . Wij wilden eerst nog naar Rome maar dat vonden we te ver was 300 km vanaf San vincenzo met de auto . En Wil doet het gewoon lopend. Onbegrijpelijk wat stoer en knap. Erg mooi om te lezen dat het met huwelijk weer goed is gekomen . Maar ook erg verdrietig van Cathy die overleden is. Wat een moedige sterke vrouw . Landen doorkruisen met hitte en regen met verschillende talen en mensen te maken krijgen ,met openbaar vervoer rijden in het buitenland ook een gepuzzel ,blaffende loslopende honden tegenkomen .Je alleen redden in deze omstandigheden vind ik heel knap. Ik zou het niet kunnen. Dit zijn de dingen waar ik altijd tegenop zie als ik op vakantie ga maar ik ga met man en kinderen en wij doen het samen en Wil deed het helemaal alleen . Respect!
door Harriette Derks op 23-09-2013
Een fantastische manier om op een positieve manier met jezelf en je leefomgeving in het reine te komen. Wat opvalt is de innerlijke drive,het trouw
willen zijn aan jezelf,de liefdevolle intentie,de moed om grenzen te verleggen,het iets tot een goed eind willen brengen,het doorzettingsvermogen en de oprechtheid van de schrijfster .
Dat heeft mij geraakt !
door Joske Hartsuiker op 12-09-2013
Wil Schenk neemt je mee op haar goedgevulde rugzak. Geeft een open inkijk in haar leven. Er is crisis, maar de manier waarop zij er mee omgaat....
Wil besluit een half jaar weg te gaan, naar Rome te wandelen, een meesterlijke zet. We lezen ook hoe het na veel omzwervingen verder gaat tot en met nu.
Spannend

☆ ☆ door Bernadette Roques op 29-08-2013
kheb net je boek uitgelezen en zit er nog helemaal vol vanMisschien omdat ik jou
ken,misschien omdat het gewoon een goed boek is,dat kan ik niet beoordelen,want ik
sta nu eenmaal niet los van jou.
maar mooi joh!'t is een boek waar ik langer over nadenk,en dat zijn voor mij de
boeken die ertoe doen.Heb jij zomaar gschreven,echt beleefd en het was nou niet
zomaar een luxueus snoepreisje,Het was echt wel veel afzien met pijn en moeite en
ook genieten,maar jeetje wat een pelgrimstocht!
Mooi foto's erbij,grappige anekdotes,heerlijke maaltijden,vliegkunsten en oude
meesterwerken in de kunst,met als rode lijn je vertrouwen vinden.In Willem,maar
beter gezegd gewoon in jezelf.dank je dat ik een stukje van de reis met jou mee heb
mogen beleven!