Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Treiterkoppen, achtbanen en cupcakes

Auteur

Carolien Kruijs

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,5 / 5 (9 reviews )
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In groep 7b van juf Wendy wordt heel wat gepest. Lotte en haar meelopers maken het leven zuur van Anne en Fleur. En Storm treitert Rogier, die een beetje anders is dan de rest. Maar wat is het geheim van Lotte? En waarom wil Storm, de stoere meester van 7a, ineens niet meer helpen met de techniekles? Welke geheimen blijven verborgen en welke worden onthuld? Je kunt het allemaal lezen in Treiterkoppen, achtbanen en cupcakes.

Over de auteur

"Als leerkracht van groep 7 heb ik regelmatig te maken met kinderen die elkaar pesten. Ik wilde daarover graag een boek schrijven. Een boek dat spannend is en grappig, maar waar je ook nog wat wijzer van wordt. Het verhaal is door mij bedacht, maar mijn baan als juf heeft me veel inspiratie gegeven."

Productinformatie

ISBN
9789402202038 / 978-94-022-0203-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
20-09-2013
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
144
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Heeft iemand Katja’s etui gezien?’ Ik kijk de klas rond.
De kinderen schudden hun hoofd.
‘Kan iemand een potlood en gum aan Katja lenen?’ Ik wil graag beginnen nu.  
‘Ja nou, ik moet mijn etui wel hebben hoor!’, roept Katja boos. ‘Hij is heel belangrijk voor mij. Zonder mijn etui kan ik me niet concentreren.’
‘Kom op Katja, dat valt toch wel mee? Is dat niet een beetje overdreven?’
‘Nee juf, ik moet mijn etui terug hebben! Ik heb hem van mijn overleden tante gekregen.’ Het lijkt alsof Katja elk moment in tranen kan uitbarsten. Ik zie Lotte troostend een arm om haar schouder leggen.
‘Jongens, dit is wel heel vervelend. Heeft echt niemand Katja’s etui gezien? Kijk allemaal eens in je kastje.’
Alle kinderen duiken naar beneden en voelen in hun kastje.
Ineens klinkt door de klas: ‘Nou ja! Hoe kan dat nou weer?’ Fleur komt omhoog en houdt een etui in de lucht. ‘Is deze het misschien?’, vraagt ze verbaasd.
‘Ja, dat is mijn etui!’ Katja duikt op Fleur. ‘Stomme trut, jij hebt mijn etui gestolen. Hoe durf je?’
Storm grinnikt. Hij fluistert iets tegen Kees. Die lacht.
Fleur krijgt een kleur. ‘Ik heb het niet gestolen. Het lag ineens in mijn kastje.’
‘Geloof je het zelf? Je hebt het gewoon gepikt!’ Katja’s ogen schieten vuur.
‘Ik heb het echt niet gepikt juf,’ stamelt Fleur. Tranen prikken in haar ogen.
‘Stil maar, Fleur. Ik weet het ook niet. Het belangrijkste is dat Katja haar etui terug heeft.’
Katja gaat zitten. Ze legt haar etui voorzichtig neer op tafel en streelt het liefdevol. Ik zie dat Lotte met moeite haar lachen inhoudt.

Reviews (9)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door bertha walthie op 05-01-2014
Goed onderwerp, wordt goed beschreven wat doet pesten en hoe lossen we dit probleem op. Hopelijk krijgen we nog een vervolg van dit boekje, misschien o ver 1e klas middelbare school.
door sandra Brouwer op 05-01-2014
Superboek..mijn dochter zit in groep 7 en is ook wel eens gepest.ik vind het vooral erg goed dat het verhaal uit drie verschillende kanten wordt verteld, zowel gepeste als de pester en de leerkracht.
door annet boon op 05-01-2014
als hij net zo leuk word als het eerste deel misschien nog leuker gaan we hem weer kopen
de eerste heeft mijn dochter 2 keer gelezen

dus op naar deel 2 en wat volgt

door Sandy Kardolus (De Geweldige School) op 05-01-2014
Recensie van Sandy Kardolus van De Geweldige School. Dankjewel Sandy.

Net het boek Treiterkoppen, achtbanen en cupcakes uit. Een geweldig goed boek om pesten in de klas onder de aandacht te brengen. Het verhaal is elke keer vanuit een andere personage beschreven. Hierdoor geeft het heel duidelijk de verschillende rollen bij het pesten aan. De pester, opstoker, opkomer, meelopers en het slachtoffer komen aan bod. Het boek beschrijft goed de wisselwerking tussen de rol van slachtoffer en dader. Iemand die gepest is, wil dit nooit meer meemaken en wordt soms een dader om te overleven. Wat groepsdruk met een kind kan doen, wordt geweldig beschreven in het boek.
Het thema diversiteit wordt goed besproken. Tenslotte is iedereen anders! Voor mij een heel inspirerend boek, zou graag willen dat het elke dag "Lefdag" is op elke school.
Het boek is voor iedereen ,die met een school te maken heeft, een absolute aanrader! Treiterkoppen, achtbanen en cupcakes.
Het boek is gebruikt om nieuw lesmateriaal te ontwikkelen voor groep 6/7 binnen het basisonderwijs
door Thea van Meerten op 05-01-2014
Een erg leuk geschreven boek over pesten. Het boek lees je in één keer uit en is een echte aanrader. (vooral ook voor kinderen die niet van lezen houden).
Het verhaal wordt vanuit verschillende personages geschreven met veel inlevingsvermogen. Benieuwd naar het volgende boek!
Geschreven door Yvette op 05-01-2014
Het is niet alleen een boek wat lekker wegleest, het heeft een goed thema (pesten) maar belicht dit thema ook vanuit verschillende (alle) invalshoeken. Aanrader wat mij betreft!
door Puck op 07-01-2014
Leuk boek dat je tot de laatste bladzijde achter elkaar zou willen lezen. Niet al te moeilijk zeker aan te raden als voorleesboek. Ook is het zeer leerzaam er staan veel belangrijke dingen over pesten in!!
door Linda op 08-01-2014
Een leuk boek dat we in een ruk hebben uitgelezen. Het is even wennen omdat elk hoofdstuk vanuit een andere persoon wordt geschreven. Maar juist dat maakt het uniek. Het thema pesten wordt op die manieren van verschillende kanten benaderd en dat levert begrip op. Met leuke ideeen voor op school!
door Monique van Hal op 05-11-2021
Wij lezen dit boekje voor in groep 6/7 in de Lef week. Wat een herkenning voor de leerlingen! Pesten, buitensluiten, anders zijn, alles komt in dit boekje voor. Steeds wordt een verhaal verteld vanuit een andere leerling, in de ik vorm. Het is voor de kinderen heel goed voor te stellen. En we hebben gelijk een punt om te bespreken in de klas.
Ik zou heel de serie wel willen lezen/ gebruiken!:)