Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Met een korreltje zeezout

Auteur

Hendrik Kamp

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Reviews
4,1 / 5 (8 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Een beeldend reisverslag over het zeilersleven van de auteur en zijn vrouw.  Ze besluiten om al hun zekerheden los te laten: werk en huis op te geven en hun droom te realiseren door het avontuur aan te gaan. Via de Middellandse Zee naar de Griekse wateren. Onderweg bezoeken ze het vasteland waarin cultuur en geschiedenis met mythologie worden verweven en beschreven. Ze ontmoeten bijzondere mensen en maken spannende situaties mee. Kritisch en met humor wordt teruggeblikt naar hun vorig leven en wat er zich nu afspeelt in de samenleving.  Een weergave van een verwerkingsproces en een zoektocht naar zingeving.   
 

Over de auteur

"Ik ben van jongs af aan al onderweg, ondernemend en nieuwsgierig. Op het platteland in Markelo zorgden Ina, met wie ik mijn leven deel, en ik voor allerhande dieren. Ruim 30 jaar ben ik werkzaam geweest als waterleiding-kaarttekenaar, maar in 2005 besluiten we onze droom te realiseren: een zeilreis op de Middellandse Zee. Dit boek is daarvan een kleurrijke weergave. Ik nodig de lezer uit om aan boord te stappen en het mee te beleven."

Productinformatie

ISBN
9789402202380 / 978-94-022-0238-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
04-10-2013
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
198
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

We zijn er: Sicilië, het driehoekseiland! Het was tot nu toe het spannendste vaartraject en geweldig verlopen. Natuurlijk behoorde ik mijzelf niet al te zeer te prijzen over mijn schipperskunst. Ik wilde niet dezelfde fout maken als Odysseus, want dan zou ik nooit in Griekenland aankomen.
Messina bleek een vrij onrustige haven. De drijvende pontons schommelden, mede door de heftige stromingen. Vooral als de grote schepen vlak langs voeren, dan was het een ware onderneming. Zonder een promillage alcohol in je bloed, leek je beschonken op de wal te komen. De ontnuchtering duurde voor mij zelfs zo lang, dat een bankje met uitzicht op een oorlogsmonument mij uitkomst bood. Wazig keek ik recht in een dubbelloopsgeweer van de onbekende soldaat in gevechtshouding. Hopelijk zou hij mij moeilijk kunnen raken, daar ik zo heen en weer slingerde.
De volgende dag werd de stad Messina bezocht en al slenterend via kleine steegjes werd een hoger gelegen gedeelte bereikt waar de kerk: ‘Ave Maria,’ stond. Iedere middag, om klokslag twaalf uur, werd de gelijknamige muziek: ‘Ave Maria,’ ten gehore gebracht. Mijn maatje en ik voelden de emoties loskomen. Tranen liepen over mijn wangen, zo intens beleefde ik deze prachtige muziek. Alsof het wilde zeggen dat ik niet bevreesd hoef te zijn voor het verloop van de verdere reis. De belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen tijd flitsten aan mij voorbij. Waaronder de ziekte van mijn maatje, waarvan het herstel lang had geduurd en het uiteindelijk toch de goede kant op was gegaan. Helaas voor de veerman, hij verdiende aan haar geen munt voor de overtocht. We voelden ons intens gelukkig met elkaar en met ons huidige bestaan. Ook over onze keuze om alle zekerheden op te geven en deze zeilreis te gaan maken.

Reviews (8)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Joke en Johan uit Goor op 21-03-2014
We hebben elkaar ontmoet op camping LA VOLTA en kwamen met elkaar in gesprek.Daar vertelden Hendrik en Ina over hun geschreven boek en dat ze uit Markelo kwamen,dat vonden wij wel bijzonder,zo dicht bij ons uit de buurt.Wij hebben het boek gelezen
en vinden het een erg indrukwekkend boek.zo krijgen je een goed beeld van wat ze allemaal ondernemen en meemaken.
door niek en jeannette op 10-03-2014
Een leuk en gezellig boek om in een keer uit te lezen,met veel humor en ook een goede kennis van zaken.
door Henk en Hetty op 11-01-2014
Een goed leesbaar boek met een tikje humor, over de belevenissen van Henk en z'n maatje die hun dagelijkse leven achter zich laten, om hun droom
na te leven.
door Herman en Anne op 05-01-2014
heeeel leuk boek, vlot geschreven en goede afwisseling ..een aanrader hoor...we kijken nu al uit naar een volgende boek van Henk of van zijn Maatje ..
Dit boek moet iedereen gelezen hebben die graag van reizen en of zeilen houdt
☆ ☆ door Andreas en Zoe Greece op 23-12-2013
Ik spreek niet Holland en ik het boek las.
Maar ik ontmoette de auteur en zijn geliefde partner in Griekenland en hij vertelde een deel van de mooie geschiedenis die is nu een boek.

Andreas en Zoe
door s.kamp op 19-12-2013
Heerlijk leesbaar verhaal, wordt je lekker in meegezogen, je weet nooit wat er op je pad komt, wat een avontuur
door T.A. Lok op 30-10-2013
Een vlot geschreven verhaal.
Al lezend reis je mee met de schrijver en zijn maatje.
Een aanrader om te lezen.
door M.H. van den Brink op 08-10-2013
Een leuk verhaal over het avontuur dat de schrijver en zijn maatje zijn aangegaan. De gebaande wegen zijn verlaten en in plaats van het schip achter zich te verbranden hebben zij hun leven erop voortgezet.