Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De kracht van karakterstructuren. Anders kijken naar jezelf en naar relaties

Auteur

Carla Bongers

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (5 reviews )
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Nieuwsgierig waarom iemand reageert zoals hij reageert? Dit boek geeft je inzicht in waarom mensen zijn zoals ze zijn, en misschien nog wel interessanter: je leert jezelf beter begrijpen. Puzzelstukjes vallen op hun plaats. Het boek geeft inzicht in zes persoonlijkheidsstructuren en hoe deze een belangrijke rol spelen in ons leven. Het laat zien hoe oude overlevings-patronen en overtuigingen nog steeds een grote invloed hebben op het dagelijks leven. De theorie over de karakterstructuren kan gebruikt worden als reflectiemiddel voor persoonlijke ontwikkeling, teambuilding, selectieprocedures, training en opleiding.

Dit boek is in 2015 volledig herzien.

Over de auteur

“In mijn werk ben ik deskundig en gedreven in procesgerichte begeleidingsvormen: individuele/team coaching, intervisie, werkbegeleiding en supervisie. Mijn specialisaties zijn: persoonlijke ontwikkeling, (overlevings)patronen en (mentale)overtuigingen, huiselijk geweld, preventie en verzuim. Voeg hier persoonlijke ingrediënten aan toe als enthousiasme, hartelijk, betrokken, creatief en intuïtief en je krijgt een uniek en kleurrijk geheel.”

Productinformatie

ISBN
9789402202649 / 978-94-022-0264-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
11-10-2013
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
232
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Tijdens een tweejarige training ontdekte ik de kracht van de structuren en hoe deze kunnen bijdragen aan het verhelderen van gedragspatronen van jezelf en van anderen. Het werd liefde voor een werkmethode die mensen raakt in de kern van hun persoonlijkheid. Karakterstructuren ontwikkelen zich in de kindertijd en hebben hierdoor veel invloed op de vorming van de persoonlijkheid. Elke structuur bevat een aantal psychische en fysieke persoonskenmerken. Deze worden gevormd en gevoed door persoonlijke ervaringen. Bewustwording van de structuren geeft een schat aan informatie over individuele overlevingsmechanismen en overtuigingen. Het is een middel tot zelfreflectie en helpt het onzichtbare (onbewuste) zichtbaar (bewust) te maken. Het vereist moed om op zoek te gaan naar de ‘verborgen’ schat, omdat er tijdens deze zoektocht emotionele ‘draken’ en ‘monsters’ tevoorschijn kunnen komen. De methode van de karakterstructuren geeft een verdieping aan de persoonlijkheid en hun specifieke levensthema’s.

Elke structuur heeft zijn eigen kwaliteiten, natuurlijke gaven en valkuilen. Kennis van de persoonlijke structuur geeft meteen helderheid hierin. De methode van de karakterstructuren zet een bewustwordingsproces in gang dat acceptatie en loslaten vergemakkelijkt, krachten en mogelijkheden versterkt en nieuwe keuzemogelijkheden biedt. In een hulpverleningstraject voelen cliënten zich door deze specifieke manier van afstemmen en aansluiten gezien en erkend in wie zij zijn.
Soms lijkt het begeleiden een beetje op ‘toveren’. Cliënten zijn verbaasd over mijn snelle duiding van hun gedrag. ‘Hoe kan het dat jij mij in zo’n korte tijd zo goed weet te omschrijven?’ ‘Jij legt precies de vinger op de juiste plek en benoemt waar ik tegenaan loop, dat heb ik nog nooit eerder zo ervaren.'
 

Reviews (5)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Gowina aan 't Goor op 21-10-2013
Eindelijk een boek wat met super duidelijke voorbeelden uitlegt wat de kracht van karakterstructuren kan betekenen. Het boek heeft veel indruk op mij gemaakt en veel oude pijn en gevoelens naar boven gehaald waarvan ik dacht ze verwerkt te hebben. Het boek van Carla Bongers laat zien dat er ervaringen zijn die nog verwerkt moeten worden. Carla geeft hier een zeer duidelijke handleiding voor. Carla, dank je wel voor dit boek.
door Johan van Merwijk op 14-02-2014
Wat 'n fijn boek:
knap hoe de auteur 'diepe stof' zo concreet en helder weet te maken.

Complimenten!
door Johan van Merwijk op 14-02-2014
Wat 'n fijn boek: knap hoe de auteur 'diepe stof' zo concreet en helder weet te maken.
Complimenten!
door Astrid Oosterbaan op 15-03-2014
Er is veel geschreven over de karakterstructuren maar als je dat dan leest, knap je er niet echt van op. Deze schrijfster weet dezelfde materie net zo te vertellen dat je gewoon 'kunt blijven staan' als je erover leest en je kunt er gewoon echt mee werken. Dat geeft moed en houvast.
door Diana Oostendorp op 08-10-2020
Een boek dat je aan het denken zet, dat je laat zien waar bepaalde patronen en gedragingen vandaan komen. Een handleiding om "oud zeer" aan te pakken. Een heel fijn boek. Dank je wel Carla.