Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Jacht en vangst

Auteur

Bert Pellegrom

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In Jacht en vangst neemt Bert u mee op jacht. Belevenissen in de vroege uurtjes van de dag of tegen de avondschemering. In binnen en buitenland. Van het vangen van konijnen met fretjes tot het aanbersen van herten in de Schotse hooglanden. Dagdromend op een hoogzit of verscholen in het riet voor het waterwild. Niet altijd valt er een schot en soms wint het wild het van de jager. Ook wordt gejaagd en geoogst met cultuurhistorische vangmiddelen.

Over de auteur

"Ik ben een buitenmens, van beroep boswachter, jager en schadelijk wild bestrijder. Daarnaast kooiker, ringer van watervogels voor het vogeltrekstation Arnhem. Ik ben actief met wintervogel monitoring voor Sovon en medewerker bij het wetenschappelijk onderzoek naar vogelgriepvirussen. Verder ben ik schrijver en redactielid voor het blad van de Kooikersvereniging en schrijver voor diverse jacht- en jachtgerelateerde bladen. Een klein aantal van eerder gepubliceerde verhalen zijn in dit boek opgenomen."

Productinformatie

ISBN
9789402202724 / 978-94-022-0272-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
18-10-2013
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
146
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

De tijd verstrijkt en ik krijg het idee dat het niks meer wordt vanavond. Dan weer dat kraken achter de hoogzit, maar nu ook ergens rechts voor me, al lijkt dat veel verder weg. Ik kijk eens op m’n klokje en besluit nog eens te fiepen. Nu krijg ik echt een hele mooie serie uit de handgemaakte fiep. Weer zacht gekraak achter me en rechts voor me. Nog eens loer ik achterom. Weer niks te zien. Ik kijk weer voor me en dan stokt mijn adem. Precies op de mooie open strook naast de fijnsparren staat een bok. Als een standbeeld staat hij spits recht in de richting van de hoogzit te kijken. Nu komen het gedeeltelijk gecamoufleerde stuk van de ladderzit en de handschoenen goed van pas. Zonder dat hij het kan zien komt de buks in stelling. De kruisdraden vinden de nog altijd doodstil staande bok. Precies op het moment dat ik hem er goed in heb, draait hij zich een kwartslag en gaat keurig blad staan.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door S.J. Moerman op 29-03-2024
Het boek leest makkelijk en niet te overdreven. Leuke waargebeurde verhalen!