Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Stiekeme Stoker

Auteur

Monique Shand

Uitvoering
Paperback
Prijs
18 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Weinig fenomenen hebben zo’n slechte naam opgebouwd als juist de moeder die je erbij krijgt: de schoonmoeder. In De Stiekeme Stoker wordt dit fenomeen uitgediept en opgesplitst, en uiteindelijk blijven er 12 prototypen over. Alle types worden op een humoristische wijze getypeerd en geanalyseerd. Jij bepaalt aan de hand van een test jouw eigen schoonmoeder en met de bijbehorende beschrijving kun jij je hart ophalen aan herkenbare situaties en ergernissen.

Over de auteur

"Ik ben in 1972 geboren en woon met man en dochter in Rotterdam. Ik studeerde Rechten en Journalistiek, waarna 12 jaren volgden als verslaggever voor radio, televisie en tijdschriften. Tegenwoordig ben ik helemaal gelukkig met een leuke schoonmoeder, maar ik heb ook minder blije momenten met ex-schoonmoeders gekend én gedeeld met vriendinnen, collega’s en kennissen. Deze ervaringen heb ik gebundeld in De Stiekeme Stoker en 11 andere enge typen schoonmoeders."

Productinformatie

ISBN
9789402203783 / 978-94-022-0378-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
22-11-2013
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
90
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Bij ons om de hoek zat vroeger een kleine poelier, gerund door een ouder echtpaar. De man was altijd in een goede bui. De vrouw was een ander verhaal. Ze trok het soort glimlach, waarmee ze met haar lippen een wijde rechthoek vormt en al haar tanden laat zien. A la Patricia Paay zeg maar (Maar dan lelijker natuurlijk. We hebben het over een oude kippenjuf in een eighthiespoelier in een polderdorp). Zo rechthoekte ze naar de klant die ze ging helpen: "Wie was er dan?" Die glimlach bleef op haar gezicht, totdat ze zich omdraaide om kaas te snijden of filetjes in te pakken, dan leek het wel of er een knop op haar achterhoofd werd omgezet naar 'zuur'. Ze perstte haar lippen op elkaar tot ze plooitjes vormden en maakte chagrijnig haar werkje af. Als ze zich weer omdraaide naar de klant, was de rechthoek weer terug, vergezeld van een: "Was er anders nog iets?"
Als kind was ik gefascineerd door de snelheid en het gemak waarmee ronde plooien en vierkante tanden zich afwisselden. Toen ik tien jaar later mijn eerste schoonmoeder dezelfde koppen zag trekken, zag ik de magie er een stuk minder van in. Uit ervaring begreep ik met een nepwijf te maken te hebben. En deze had waarschijnlijk ook chickenwings.
Voor de Stiekeme Stoker is vriendelijkheid een investering. Eén die ze alleen doet als ze er meerwaarde van verwacht. Zo is de Stoker poeslief als je net ruzie hebt gehad met je geliefde of als ze goede sier wil maken met een goede schoondochter-schoonmoederrelatie ten opzichte van andere mensen zoals jouw ouders, de buren of haar zoon.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek