Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Sophia’s Verlangen
Een zoektocht door Zuid-Amerika

Auteur

Maud S. Veldkamp

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In deze novelle is het alsof de lezer in Sophia’s binnenzak zit tijdens haar zoektocht door Zuid-Amerika. Je ziet wat Sophia ziet en maakt mee wat Sophia meemaakt in de vervulling van al haar verlangens. Ze gaat alleen op onderzoek uit en komt twee keer in Peru en voor langere tijd in Bolivia. Op de achtergrond van dit verhaal speelt haar liefde voor Wolf. Sophia moet in Zuid-Amerika continu alert zijn voor haar eigen veiligheid en vooral op haar intuïtie afgaan. Bij reizigers zullen herinneringen opkomen en bij mensen die niet op reis gaan, zal de verbeelding op hol slaan.

Over de auteur

"Ik studeerde politicologie met de focus op het Midden-Oosten. In mijn drang om te reizen dwaalde ik door Syrië, Jordanië, Israël, Egypte, Marokko en later Iran. Mijn interesse voor andere culturen is altijd groot geweest. Om alleen rond te kunnen trekken in Zuid-Amerika, leerde  ik Spaans. Mijn reizen naar Peru en Bolivia waren een bron van inspiratie, waardoor mijn droom om een novelle te schrijven nu werkelijkheid is geworden."

Productinformatie

ISBN
9789402203851 / 978-94-022-0385-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
29-11-2013
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
120
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Het vriest, haar adem dampt in de lucht en laat witte rookslierten achter. In het station heerst een onheilspellende sfeer, er staan wat duistere figuren in een hoek geclusterd. Wat te doen? Een veilige plek zoeken om een paar uur te blijven totdat het licht wordt, maar waar? En thuis iemand waarschuwen, voor het geval dat het naargeestig wordt. Haar ouders slapen en die zouden ongerust worden. Sophia besluit Wolf een sms’je te sturen, die reageert meestal snel.
‘Midden in de nacht op verlaten busstation Tupiza, sms terug als je dit leest.’
Nu wachten op contact. Het gevoel in haar voeten is verdwenen. Aan het einde van het station hangt een bord toilet. In de hal zijn alle kiosken gesloten, één van de zwervers kijkt haar met vossluwe ogen aan, een gretige uitdrukking op zijn gezicht. In het hok van de damestoiletten zit een oude vrouw, ze glimlacht. Sophia wil met al haar rugzakken de wc ingaan. De vrouw gebaart om haar grote rugzak te laten staan, ze heeft een vertouwde blik in haar ogen. Sophia zit bibberend op het toilet en geeft een zucht van verlichting als ze een piep hoort van een sms’je, het is Wolf.
‘Klinkt niet als vakantie, wat is er aan de hand?’

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek