Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Van pita gyros tot mezze
Grieks kookboekje

Auteur

Manolis Köhler-Gaïtanos

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,8 / 5 (4 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Dit is een kookboek vol heerlijke, Griekse recepten. Een Grieks kookboek dat je laat zien hoe je makkelijk een heerlijke pita gyros kunt maken. Of hoe je in een handomdraai een typisch Griekse mezze op tafel kunt zetten. Is je Griekse vakantie achter de rug? Of heb je die nog voor de boeg? Roep de sfeer op van die verrukkelijke Griekse stranden, en zet met hulp van dit kookboek iets zonnigs op tafel. Het enige wat je hoeft te doen: ga naar de supermarkt en haal daar in één keer alle ingrediënten voor je gezellige avondje Griekenland thuis. Meer heb je niet nodig voor je groenten, je vleesgerechten en je nagerechten.  Glaasje ouzo of retsina erbij en je waant je weer terug in dat Griekse restaurant waar je die zomer zo heerlijk hebt gegeten.

Over de auteur

"Ik ben in 1976 geboren te Geldrop en ben kapitein van beroep. Ik woon samen met mijn vrouw en twee kinderen in Eindhoven. Een deel van mijn jeugd bracht ik door bij familie in Athene en Antiparos. De Griekse keuken heeft mij altijd gefascineerd. Ik vind het heerlijk om voor familie en vrienden te koken. Hierdoor kreeg ik het idee om diverse Griekse gerechten in een boek te beschrijven zodat iedereen hiervan thuis kan genieten."

Productinformatie

ISBN
9789402204155 / 978-94-022-0415-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
29-11-2013
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
158
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Mezze!

Dan is het nu tijd om over te gaan naar de mezze! Wat is of zijn eigenlijk mezze? In Spanje heeft men ‘tapas’ in Italië heeft men ‘antipasti’ en in Griekenland hebben we ‘mezze’. Dit zijn over het algemeen allemaal kleine gerechtjes die op tafel worden geserveerd om samen te delen. Een typische mezze tafel kan dan ook helemaal vol staan met diverse gerechtjes! Het is een bijzondere eetbelevenis daar het voor een zeer gevarieerde maaltijd zorgt. Ook is het een feit dat het gezellig is om te doen. In Griekenland is het gebruikelijk op deze manier met vrienden en/of familie te eten of juist ergens uit eten te gaan!
Er zijn in Griekenland nog restaurants die gespecialiseerd zijn in mezze. In sommige restaurants worden er dan in meerdere gangen mezze geserveerd. Bij elkaar is het behoorlijk veel, maar doordat het stap voor stap gaat en men juist de tijd moet nemen van de heerlijke gerechtjes te genieten, kan men toch van alles wat proberen.
In Griekenland is het eten een belangrijk moment. Er wordt nooit haastig gegeten, zoals veelal in Nederland gebeurt. Er wordt echt de tijd genomen van het eten te genieten en er een gezellig moment van te maken. Dit doet me altijd weer terugdenken aan de tijd bij mijn oma in Athene, of als mijn moeder weer iets lekkers kookte.
De laatste jaren kook ik voor mijn familie en vrienden die op visite komen vaak een mezze tafel. Het is leuk om te doen en als men de uitdrukking op de gezichten ziet, zijn de mensen vaak verbaasd hoeveel verschillende gerechtjes er op tafel staan! Het ware geheim van deze gerechtjes zit hem in de eenvoud van bereiding en een goede voorbereiding!

Reviews (4)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Emmy en Peter geurts op 27-04-2017
Ook wij hebben mogen proeven van deze heerlijke recepten . Ik ben zelf in een ver verleden ziek geworden in een Grieks restaurant en sindsdien nooit meer Grieks gegeten totdat wij bij magnolia en ester werden uitgenodigd, nu weet ik pas hoe heerlijk Grieks eten kan zijn en hoe makkelijk je dit zelf kan maken met de recepten uit dit boek.en je met relatief weinig ingrediënten veel kan maken dus goed te doen voor je portemonnee ...Vakwerk manolis
door Ine Kesselaer op 06-06-2014
06-06-2014
Proficiat met dit boek. Mijn man en ik zijn dol op Griekenland en het Griekse eten.We hebben een flink aantal Griekse kook boeken maar dit boek hoort daar zeker tussen.
Ik ga snel alles uitproberen.
Ik heb nog 2 exemplaren gekocht. Een voor onze dochter en een voor onze vrienden.Iedereen is enthousiast .
we wachten op het volgende boek.
Groeten Ine
door Hans Köhler (Senior) op 02-12-2013
Ik heb het genoegen om van Manolies kookkunst a la mama te genieten. Zijn recepten volgen de kookkunst van mijn schoonmoeder en vorige jaar overleden echtgenote. Het fijne van zijn gerechten is dat je de ingrediënten in elke supermarkt kun kopen.
Hij heeft de Griekse keuken makelijk toegangkelijk gemaakt voor iedereen die koken moet en eens wat anders op tafel wil zetten dan de standaard pot.
door eric borghs op 29-11-2013
Beste Hans,

Proficiat met je geweldige boek, we mogen vaak genieten van je prestaties in de keuken......nu kunnen we het zelf eens proberen!

Ahoy Kapitein