Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Rondreis door ‘Pindorama’:
The Land of the Palm Trees

Auteur

Harry Van Durme

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Reviews
4,7 / 5 (10 reviews )
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Harry en Rob trekken zes dagen naar het Amazonegebied, op zoek naar avontuur. Wat ze daar allemaal uitspoken? Alligators vangen, vissen op piranha’s en zwemmen met dolfijnen. Én verloren lopen in de ondoordringbare jungle van Brazilië, het zal je maar overkomen…
Dit is een verhaal over een innige vriendschap, en een ode aan Moeder Natuur. Harry Van Durme (1991) gaat op ontdekkingstocht naar de kern van het leven, en schrijft daarover een passioneel en openhartig reisverhaal. De instandhouding van de natuur is voor Harry zo belangrijk dat hij besloten heeft om de bijbehorende foto’s alleen op zijn website te plaatsen om zo papier te kunnen besparen.

De royalty’s voor dit boek komen ten goede aan
Stichting Help Mij Leven.
Deze stichting biedt Braziliaanse straatkinderen een toekomst.

Over de auteur

"Geboren in Gent op 11 december 1991, behaalde ik in 2012 mijn bachelorsdiploma Communicatiemanagement aan de Arteveldehogeschool Gent. Na een postgraduaat Trendwatching volgde ik een postgraduaat Brand- & Packaging Design. Verre avontuurlijke reizen maken, is een van mijn grootste passies. Mijn verblijf in Australië in 2012 en mijn verkenningstocht door Brazilië in 2013 wakkerden mijn verslaving aan: rondtrekken van stad tot berg, van strand tot nationaal park. Met muziek als onafscheidelijke kompaan."

Productinformatie

ISBN
9789402204629 / 978-94-022-0462-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
19-12-2013
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
132
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Vanaf hier was het nog ongeveer anderhalf uur naar de Amazonerivier. De digitale klok op mijn iPhone toonde de cijfers 16:02. Het is om zeven uur ’s avonds pikdonker in Brazilië ‘s winters. De zon stond al op een lager punt, maar nog hoog genoeg om van voldoende daglicht te genieten voor onze tocht richting rivier. Een beetje haast kon natuurlijk nooit kwaad. Het lemmet van Fabio’s machete vernielde lustig dunne takken en doorns. We moesten nog steeds onder en over grote takken en omvergevallen boomstammen kruipen, door dicht struikgewas rammen en ons lijf tussen spleten wurmen. Langs alle kanten werden we gekrast: op de armen, benen en soms, uit onoplettendheid, in het gezicht. Ik liep in bloot bovenlijf nog steeds met Gils rugzak op m’n rug. Opgewonden van de adrenaline voelde ik amper dat de takken en stekels mijn epidermis openreten. Het was veel te warm om met een T-shirt rond te lopen in die gekte. Het zweet stond op ieders rug en Gil worstelde met de lastigste dag van zijn leven.

Elke open plek die we tegenkwamen, gaf ons telkens wat hoop. Hoop is onmisbaar in het leven. Zeker wanneer het even minder gaat, zoals die dag. Rob en ik bleven zeer hoopvol, en tegelijk nuchter en realistisch. Het was gedaan met grappen maken en liedjes zingen. We moesten en zouden ons doel bereiken, koste wat kost. Een nacht zonder slaapgerief in de jungle moeten blijven, sloten we daarbij niet uit. Elke nuttige plek om te kamperen voor de nacht, hield ik opgeslagen in mijn achterhoofd tot wanneer we een betere tegenkwamen. De open plekken met meer zonlicht en zichtbaarheid voor helikopters leken mij uiterst geschikt en veilig. Rob zei dat we vuur konden maken indien nodig.

Reviews (10)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

☆ ☆ door jasper van maele op 14-04-2014
Prachtig ! Ookal kan ik niet lezen en schrijven :p
door Maarten op 30-03-2014
Een verfrissend en amusant verhaal over de mogelijke avonturen in het Amazonewoud en Brazilië in het algemeen. De combinatie van levenslessen die tot deze jonge kerel doordringen doorheen zijn reis en de handige reistips die tussendoor worden meegegeven zorgt voor een knap en nuttig verhaal, ook al ken je de schrijver van dit boek niet. Een eigenzinnige bloemlezing voor al wie interesse heeft het land te bezoeken ! Naast je globetrotter dé ideale literatuur om weg te dromen over een reis naar het verre Brazilië.
door Alain op 26-03-2014

Heel vlot en gemakkelijk boek om in minder dan 3 uurtjes uit te lezen. Het heeft mij vaak doen lachen en mijn verlangen om te reizen sterk aangewakkerd. Door de spannende verhalen over een weekje aan de amazone heb ik veel bijgeleerd, wist niet dat geld afbieden zo belangrijk kon zijn! Ik heb vooral meer moed gekregen voor een avontuur, RIEN EST IMPOSSIBLE!!

Als je uw batterijen even wilt opladen is dit boek zeker iets voor jou. Kort, sterk, grappig, avontuurlijk en een schitterende waardering voor reizen. In het kort dit boek is een heerlijke cocktail voor de reiziger. ik geef dit boek 5 sterren.
door Floor op 03-02-2014
Een vlot geschreven verhaal, al lezend word je direct meegesleept door de avonturen in het Amazonewoud. Boeiend boek dat je zin doet krijgen om zelf op reis te vertrekken.
Geschreven door cia op 27-01-2014
onstuimig, eerlijk, open en spannend verhaal dat geen seconde verveelde. Een vriendschap die ontroerde ... en een reisverhaal dat boeide !

door Jochen op 24-01-2014
Wauw! Een boek dat je verder dan 9030 kilomter vervoert naar de mysterieuze en fascinerende natuurwonderen van het Amazonewoud in Brazilië. De soms eenvoudige maar o zo boeiende schrijfstijl zorgt voor de ultieme leesarvaring. De ideale mix van emoties en feiten weergegeven in slechts 130 pagina's. Chapeau Harry !
door Freija op 24-01-2014
In sloop van het boek zie je Harry doorgroeien naar een vlottere pen. Het is leuk om lezen en sommige scenes zie je zo voor je. Als je van plan bent om naar Brazilië te reizen bevat het boekje ook heel wat praktische tips.

door Anke Heyerick op 24-01-2014
Boek in 1 keer uitgelezen, wat dus veel wil zeggen. Goed geschreven en een spannend verhaal.
door Aaron Verleysen op 12-01-2014
Als debut kan dit tellen.

Een reisverhaal dat leest als een trein. De auteur slorpt je op in zijn avonturen en die laat je moeilijk los.
Wanneer je na bedtijd nog steeds aan het lezen bent, dan weet je dat het goed zit.

Ik hoop stiekem op meer!
door Dries op 27-12-2013
Spannend avontuur, mooi omschreven ervaring, ik krijg direct zin om naar Brazilië te vertrekken...

Ontspannende literatuur.