Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Alles kids met de kids?

Auteur

Ankie Boeve-Buurman

Uitvoering
Paperback
Prijs
17 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Als leerkracht vervul je een prominente rol. Je bent niet alleen het gezicht van een groep kinderen, maar ook het aanspreekpunt voor collega’s, ouders, en professionals van binnen en buiten de school. Heel veelzijdig dus! "Alles kids met de kids?" geeft veel praktische tips voor leerkrachten basisonderwijs. Bijvoorbeeld:
- wat zijn nieuwetijdskinderen?
- hoe kan je de sfeer in je klas positief beïnvloeden?
- hoe kan je differentiëren binnen je lesaanbod?
- wat is "leren door te doen"?
- wat is mediteren?
Met dit boek in je hand kan je direct in jouw klas aan de slag!

Over de auteur

"In 1997 studeerde ik af aan de Pabo in Arnhem. Toen ik ging werken in het basisonderwijs bleek dat mijn visie op onderwijs totaal anders is dan op de meeste scholen gangbaar is. Vanuit die visie ging ik mijn onderwijs anders inrichten, wat vaak op veel weerstand stuitte. In 2012 verscheen mijn boek "Een nieuwe tijd voor onderwijs". Om leerkrachten te ondersteunen heb ik het boek "Alles kids met de kids?" geschreven. Het geeft veel praktische tips waardoor je anders gaat kijken naar je beroep!"

Productinformatie

ISBN
9789402205817 / 978-94-022-0581-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
21-02-2014
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
58
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Leerkrachtgerichte tips

Net als kinderen heeft elke leerkracht zijn eigen specifieke talenten. Dat maakt ook dat het ene kind heel goed past bij die leerkracht en het andere kind wat minder. Als je jezelf bewust wordt van je talenten en als je weet hoe die te gebruiken, ben je voor je groep een aanwinst! Je leeft en handelt dan namelijk vanuit je kern en kinderen voelen dan aan dat je "écht" bent. Geen opsmuk, gewoon juf Els of meester Harry, die helemaal zichzelf is en ervoor gaat!
Bij onderstaande tips geldt weer: check gewoon wat bij je past en probeer eens iets uit. Veel plezier!

 1. Straal rust uit. Bij nieuwetijdskinderen die zo gevoelig zijn is het heel belangrijk dat je rust uitstraalt. Rust betekent voor het kind houvast in de drukte van alledag.
  En je zult merken dat als je zelf rust uitstraalt, je klas ook rustiger wordt. De kinderen spiegelen je, dus ook je rust. Fijn toch?!
  Hoe kun je voor jezelf rust uitstralen?
  - Spreek met een wat zachte stem.
  - Spreek rustig, misschien zelfs wat traag. Dus niet alle woorden achter elkaar afraffelen, maar spreek duidelijk en rustig.
  Gebruik effen keuren voor je kleding. Effen kleuren zien er rustig uit en zal voor de kinderen ook prettig overkomen.

 2. Zorg goed voor jezelf. Het is misschien een open deur, maar als jij goed voor jezelf zorgt voelen de kinderen dat aan. Je hebt een andere uitstraling dan wanneer je niet goed voor jezelf zorgt. Als jij goed in je vel zit, hoeven de kinderen dat verder niet te spiegelen. Alles is in orde!
  Als jij niet goed in je vel zit, zullen ze aanvoelen dat het niet in orde is met je. De klas zal je houding gaan spiegelen net zolang als nodig is. (Totdat je dus weer voor jezelf zorgt).

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek