Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Een klein beetje vertrouwen

Auteur

Aaltje Blankman

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
19 ,05
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Samen met een paar vrienden begint Arno aan een reis naar het nieuwe land Lafjantaa. Daar aangekomen begint Arno aan de opleiding Scheepsbouwkunde, een droom die werkelijkheid wordt. Tijdens een excursie raakt hij echter verwikkeld in een gevecht. Hij wordt bang en slaat op de vlucht. Arno heeft nog maar weinig vertrouwen in de mensen om hem heen. Zijn tekeningen zeggen dan ook meer dan zijn woorden. Dan ontmoet hij op bijzondere wijze de mooie Lise. Zou hij haar kunnen vertrouwen en zijn hart voor haar kunnen openen?

Over de auteur

"Ik ben in 1981 geboren en woon met mijn man in Olst. Als kind hield ik al veel van lezen en later ook van schrijven. Omdat ik schrijven toen al leuk vond, wilde ik schrijfster worden. Dat het ook echt zou lukken had ik niet verwacht. Dat anderen mijn verhalen en stukjes in het blaadje van de studentenvereniging lazen vond ik al fantastisch."

Productinformatie

ISBN
9789402205923 / 978-94-022-0592-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
21-02-2014
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
184
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Andro bleef onder het afdakje zitten tekenen. Niemand hoefde te weten wat de tekeningen betekenden. Het enige wat hij wilde, was met rust gelaten worden. Waarom moesten ze nou nog een dag in dit vreemde dorp doorbrengen? Hij zuchtte en vroeg zich af hoelang het nog zou duren voor hij weer thuis was.
Opeens hoorde hij voetstappen achter zich. Hij keek om en zag Winkur aan komen lopen.
‘Is er iets?’
‘Ik was naar je tekeningen aan het kijken. Je kunt goed tekenen. Heb je het al vaker gedaan?’
Andro twijfelde. Zou hij vertellen van de tekeningen die hij maakte voordat hij ziek werd? Het liefst zou hij helemaal niets zeggen, het ging niemand iets aan. Na enige twijfel besloot hij toch maar te zeggen dat hij eerder had getekend.
‘Kun je niet meer vertellen, zoals wat je tekende?’
Andro keek Winkur wantrouwig aan, wat wilde hij nou precies? Het ging hem niets aan wat hij tekende.
‘Andro, waarom geef je geen antwoord?’
‘Het gaat niemand iets aan wat ik teken. Ik teken omdat ik het leuk vind, niet om iets duidelijk te maken.’
‘Toch zeggen je tekeningen meer dan je woorden. Vind je het zo moeilijk om te vertellen wat er gebeurd is?’
Andro wist niet wat hij zeggen moest. Alles vertellen wilde hij in geen geval. Niet op dat moment, in een dorp waar hij niemand kende en niet wist of hij er iemand vertrouwen kon.
‘Waarom wil je niets vertellen?’
‘Omdat er alleen maar problemen van kunnen komen. Straks komen ze me vanuit dat andere dorp halen en sluiten ze me weer op. Dat nooit meer!’

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Liesbeth Jochemsen op 01-04-2017
Een klein beetje vertrouwen vertelt over de jonge Andro. Hij is gevlucht naar het land Lafjantaa, waar hij in een voor hem onbekend dorp wordt opgevangen. Door wat hij heeft meegemaakt, durft hij niemand meer te vertrouwen. Totdat hij de mooie Lise ontmoet. Durft hij voor haar wel zijn hart open te stellen?
In het begin vond ik de vele personages wat lastig te onthouden, maar algauw kon ik het niet laten om telkens nog een hoofdstuk te lezen. Dit kan ook makkelijk, omdat de hoofdstukken kort en toegankelijk geschreven zijn.
Andro ligt vaak ziek op bed, maar de auteur weet knap te voorkomen dat die scenes saai worden. Ook de vele kilometers die in het boek worden afgelegd vormen geen belemmering voor de spanning.
Het verhaal is voornamelijk vanuit het perspectief van Andro geschreven, maar af en toe komt ook een ander personage aan het woord.
Al met is dit een erg goed boek, dat zeker aan te raden is om te kopen.