Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Mijn reis door Jemen

Auteur

Jakob van Dijken

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Ga mee op een overweldigende reis door het schitterende cultuurland Jemen. Jakob van Dijken is opgegroeid met de Bijbel en vanaf zijn kinderjaren geniet hij van de verhalen uit het Oude Testament. Binnen enkele dagen kon hij dan ook de conclusie trekken: als je wilt weten hoe Abraham, Isaak en Jakob hebben geleefd, kijk om je heen in Jemen en zie het zelf! Vierduizend jaar geleden zat Eliëzer bij de waterput en ontmoette hij Rebekka. Je ziet het voor je. Een Kind in een kribbe in doeken gehuld. Ook dit is onmiskenbaar terug te vinden in het land van de Sabeeërs.

Over de auteur

"Ik ben geboren in Groningen, ooit voorbestemd om het veeteeltbedrijf van mijn ouders over te nemen. Edoch, mensen spraken mij meer aan dan koeien. Met mijn vrouw Wil benutte ik onze vakantietijd om de wereld te verkennen. Zonder gekweld te zijn door enige taal over de grens, genoot ik van de ‘gesprekken’ die ik had met mensen over de hele wereld. Als je van mensen houdt begrijp je elkaar zonder woorden."

Productinformatie

ISBN
9789402205961 / 978-94-022-0596-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
28-02-2014
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
148
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

In het zwerk net boven het ‘restaurant’ zweeft een groot aantal gieren. Hier zal iets te halen zijn en als ik mijn neus achterna ga ontdek ik al gauw waar die gieren zich zo druk om maken. Een dooie hond ligt tegen de muur van het eethuis. In de warmte is dat beest al behoorlijk aan het ontbinden en de gieren wachten op een rustig moment om de buit binnen te halen
Een poging om één van de zwarte schimvrouwen te fotograferen wordt afgebroken door het gebaar een asbak te verplaatsen richting mijn hoofd. Nou ja, leuk geprobeerd, laat maar voorlopig!
Ik ontmoet een jongen. Hij draagt een Kalasjnikov en een jambiya. Op mijn vraag hoe oud hij is gebaart hij: ‘vijftien’. Zo, zo, hij is er vroeg bij. "Is dat geweer van hem zelf?" Zeker, dat is van hem en hij is er trots op. Of hij op de foto mag voor thuis, ja dat mag. Als beloning mag ik even het kleinood vasthouden. Alsof het zijn kindje is zo wordt het in mijn arm gelegd. Ook Wil is inmiddels van de partij en geëscorteerd door de plaatselijke jeugd zwerven we verder over het marktpleintje. Een paar meisjes beduiden Wil dat haar tenue niet naar behoren is, met veel aanduidingen wordt haar duidelijk gemaakt dat het geen pas geeft om zonder hoofddoek en zonder dat het gezicht is bedekt, over straat te gaan. Wij begrijpen dat dit de toorn van Allah opwekt. Evangeliserende meisjes dus. De jeugd is opdringerig en brutaal. Beu van dat gedoe zeg ik eentje stevig de waarheid. Dat helpt, de aangesproken persoon verandert de strategie, blijft achter, maar begint van een afstand met stenen te gooien. Dat was Huth. Deze plaats laat zich niet van zijn beste kant zien.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek