Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Zwijgend de stilte doorbreken

Auteur

Zuzanne du Preez

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
18 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Na ruim tien jaar in stilte te vechten tegen eten en haar eetstoornis zet Zuzanne du Preez eindelijk de stap om hulp te gaan zoeken. Tijdens therapie komt veel meer aan het licht dan waar zij klaar voor dacht te zijn. Daar, binnen de muren van de kliniek, begint de ware zoektocht naar de persoon wie ze echt is. Dit is waar zij zwijgend haar stilte weet te doorbreken. Tussen woorden en zinnen, gevangen met pen op papier, zoekt zij een weg terug naar het kleine meisje dat zij ooit was, terug naar het voelen. Het voelen dat echt leven heet.

Over de auteur

"Geboren in het warme Zuid-Afrika was ik als klein meisje verloren in het koude Nederland. Ik was altijd op zoek naar een plekje dat ik thuis mocht noemen. Dit heb ik in het schrijven gevonden. Mijn hele leven wordt vastgelegd. Mijn schrijven heeft me tot ongekende hoogten en inzichten gebracht. Zo leer ik woord voor woord mijn wereld ontdekken en begrijpen."

Productinformatie

ISBN
9789402206586 / 978-94-022-0658-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
21-03-2014
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
84
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Een automatisme als incasseren en opslaan is ook niet iets dat met een beetje geluk verandert, zeker niet als het alternatief van bewust gevoel uiten zo onbekend en eng is. Het heeft jarenlange koppigheid en inspanning gekost om mijn gevoel automatisch systematisch te negeren. Het is mijn meesterwerk geworden. Een klok met elf uren. Het bewust uit elkaar halen van dat werk is een pijnlijke en tijdrovende taak. Het was dan misschien geen mooi en praktisch meesterwerk, maar het was wel mijn meesterwerk. Ik heb met mijn beperkte kennis en begrip al die jaren geleden het voor elkaar gekregen om iets, dat niet hoorde te werken, te laten werken. Met als gevolg dat het niet helemaal goed functioneerde. Het was aan mij om aan het begin van mijn behandeling, mijn beperkte kennis en begrip in te ruilen voor de inzichten en ervaringen die het leven met zich meebrengt. Het was aan mij om mijn niet-functionele meesterwerk uit elkaar te halen en met dezelfde koppigheid en inspanning om te bouwen naar een veel beter, makkelijker mechanisme en daar ben ik nog steeds mee bezig.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Amanda Almahfoud op 08-05-2014
Dit boek verdient maar een woord. Fantastisch.
Het is een pakkend boek. Ik ga helemaal mee in het boek. En het gevoel komt over. In het begin schrijft ze dat mensen haar naam niet moeten kennen maar haar verhaal. Nou ze verdiend beide. Het boek moet gelezen worden