Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Ontslag, en nu?!

Auteur

Ir. Victoria Waney

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,5 / 5 (4 reviews )
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Ontslag, het overkomt Alexa, Menno en Frank. Alexa moet in een reorganisatie op haar eigen baan solliciteren en wordt afgewezen. Na een vijandige overname staat Frank op straat. Menno van 56, krijgt een burn-out. Na zijn herstel wordt hij stelselmatig uitgerookt. Ontdek hoe de hoofdpersonen hun uitdagingen aangaan, persoonlijk effectiever worden en tenslotte antwoord krijgen op hun vraag: Ontslag, en nu?! Ondanks de economische omstandigheden is er beslist leven na gedwongen ontslag. Voor wie vasthoudend en hoopvol blijft, is er een kans om de grote droombaan én de grote liefde tegen te komen. Grijp die kans!

Over de auteur

"Ik ben schrijver, gediplomeerd loopbaancoach en de eerste gecertificeerde Theta-Mind trainer in Nederland. Zelf heb ik drie maal ontslag ervaren, waarbij ik dit iedere keer heb aangegrepen om de confrontatie met mezelf aan te gaan. Hierdoor ben ik meer te weten te komen over persoonlijke effectiviteit en zingeving in het werk. Met deze ervaringen heb ik als coach anderen succesvol in hun ontslagtraject begeleid. Ik steek persoonlijke effectiviteit in vanuit een holistisch perspectief."

Productinformatie

ISBN
9789402206838 / 978-94-022-0683-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
04-04-2014
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
274
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Op een grijze herfstmiddag neemt Frank tijd voor een pas op de plaats. Die leuke klus hebben ze in de ijskast gezet omdat er geen budget is. Dat is niet oké. Ik ben als een bezetene aan het netwerken geslagen de afgelopen dagen, want als ik nog langer met dit project in dit slome tempo door blijf gaan, word ik stapelgek. Dat trek ik niet! Nog geen concrete reacties gehad. Ik moet even afwachten. Maar Frank weet dat geduld niet zijn sterkste kant is. Hij vraagt zich af waar de leuke klussen tegenwoordig zijn. Er is toch niets mis met mijn reputatie. Ik ben flexibel, dynamisch, laat 'het' gebeuren, ik heb snel contact met mensen en een enorm netwerk… Ik hoor geruchten dat er een reorganisatie op komst is. Komt nu even niet goed uit, maar ik zal wel weer mijn ding ermee gaan doen. Of zal ik gewoon mijn boeltje pakken en een enkeltje naar Zuid-Amerika boeken? Frank trommelt ondertussen onrustig met zijn vingers. Ik moet nou effe rustig afwachten, denkt hij dan.

Vorig jaar lag Frank in een scheiding. Het was ingrijpend. Ging niet al te soepel, maar hij was ervan afgekomen zonder totaal geplukt en gevild te worden. Voelde zich wel genomen door zijn ex. Maar ik ben nu vrij en kan eigenlijk wel gewoon besluiten om naar Zuid-Amerika te gaan. Maar iets houdt me tegen. Angst misschien. Angst dat ik niet meer terug kan komen en helemaal opnieuw alles moet opbouwen. Of zoiets. Frank, ga nog even zo door en je komt echt in een dip, denkt hij dan. Hij staat op en begint heen en weer te lopen.
Ik ga vanavond maar even lekker sporten, want dit soort van vaagheid gaat het niet worden, concludeert hij.

Reviews (4)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Eelnoor Meijer op 08-05-2015
Wat een inspirerend en praktisch boek is “Ontslag, En Nu?!” van Victoria Waney! Wat ik zo bijzonder vind is dat er in verhaalvorm verschillende mensen worden belicht die ieder iets anders meemaken op het vlak van ontslag. Je gaat je zeker in één van de personen herkennen en meeleven en dat is sterk. Daarbij krijg je in de tweede helft van het boek, in verhaalvorm d.m.v. Theta-Mind praktische oplossingen om met jouw bewustzijn aan de slag te gaan om zo nieuwe kansen te creëren na een ontslagsituatie. Binnen ons bedrijf MySwitch kom ik veel in aanraking met mensen in een ontslagsituatie en raad deze mensen dit boek nu ten zeerste aan. Een verademing dit boek, helemaal in deze tijd van verandering.
door R van Amsterdam op 15-05-2015
Handig boek. Zeker nuttig in deze tijden waarin zoveel mensen met het fenomeen ontslag te maken krijgen.
door J. de Boer op 17-05-2015
Het gevoel dat ik de enige of anders een van de weinige was die is vastgelopen in zijn werksituatie, overheerste bij mij. Tot ik het boek van Victoria in handen kreeg. Herkenning van de situaties van alle drie de hoofdpersonen heeft mij doen inzien dat het verliezen van je werk niet het einde is van …… maar ook een begin kan zijn van een nieuwe en uitdagende periode. Inmiddels ben ik zover dat ik mijn ontslag als een cadeau ben gaan zien. Een cadeau dat mij de mogelijkheid heeft gegeven om na te denken over wat ik nu echt wil om vervolgens te onderzoeken hoe ik dat kan bereiken. Een kijkje in de Theta-Mind keuken heeft er bovendien toe bijgedragen dat ik weer in mijzelf ben gaan geloven en effectiever kan omgaan met negatieve situaties. Kortom, een boek dat je op een luchtige en een laagdrempelige wijze zelfherkenning biedt als je bent/wordt ontslagen en kennis laat maken met de Theta-Mind.
door Rich Hof op 08-06-2015
Onstslag . . het zal je maar overkomen, het overkomt toch alleen die ander?
Boek gelezen en ja, dat is een verademing, zoveel herkenbare gevoelens bij de 3 hoofdpersonen uit het boek, het verliezen van je baan (zeker als je daar heel lang gewerkt hebt) is niet het einde van de wereld. In het begin is het beangstigend, maar gek genoeg ook spannend, ff niks doen en de hele wereld ligt open, maar als er aan het eind van de maand zoveel minder binnenkomt en als de eerste afwijzingen in volle overvloed binnen stromen, dan bekruipt je toch een gevoel van paniek.
Dit boek was een hele steun om daar weer snel bovenop te geraken, zeker de prijs waard.