Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De stilte voorbij

Auteur

Niki Van Gestel

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,2 / 5 (6 reviews )
Prijs
17 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Het verlies van ons zoontje & nieuw geluk...
puur vanuit het hart


In het Millenniumjaar 2000 komt een jong koppel plots in een rollercoaster van emoties terecht. Tijdens de zwangerschap van hun tweede zoontje krijgen ze de diagnose dat het kindje een zéér ernstige hartafwijking heeft. Er volgt een onzekere tijd met daarop volgend een intense periode door het verlies van hun zoontje. Met vallen en opstaan proberen ze de draad van hun leven daarna weer op te pakken en de stilte te doorbreken. Ze slagen hier wonderwel in en ze krijgen als kers op de taart zelfs een onverwacht mooi geschenk...
De stilte voorbij is een zeer ontroerend, puur en authentiek verhaal over verdriet, liefde en herwonnen geluk.

Over de auteur

"Ik werd geboren in 1969 en ben leerkracht van beroep. Sinds 1995 ben ik getrouwd met Eric en werd ik mama van Niels (1998), Dean* (2000) en Noa (2001). Ik schreef dit verhaal in de eerste plaats uit liefde en als eerbetoon aan ons overleden zoontje Dean om zijn herinnering te bewaren, maar ook voor iedereen die er stukjes uit herkent en bij wie dit verhaal troost kan geven en misschien opnieuw hoop kan brengen."

Productinformatie

ISBN
9789402207323 / 978-94-022-0732-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
25-04-2014
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
66
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Vrijdag 31 december 1999
 
Mijn vijfde bezoek aan mijn gynaecoloog en tot hiertoe is het allemaal vlekkeloos verlopen. Ik ben nu bijna zes maanden ver en je kan er niet meer naast kijken, net een rond tonnetje. De gynaecoloog, dokter Aerts, een iets oudere, ervaren en zeer bekwame specialist laat eerst nog eens het hartje horen. Dat geluidje ontroert me telkens weer. Hij vertelt me dat we buiten het beluisteren van het hartje en de echo nu ook iets anders gaan bekijken. Er is een nieuwe techniek op de markt die hij met mij ook eens wil uittesten. Je kan zo de bloedtoevoer zien dat naar het hartje stroomt van de baby.
Dat vind ik wel interessant en, nieuwsgierig dat ik ben, kijk ik geamuseerd naar de monitor. Op het beeldscherm zie je zelfs rode en blauwe kleurtjes verschijnen. Hoe vinden ze het uit?! Dokter Aerts geeft uitleg en kijkt daarbij ernstig. Het gaat over zuurstofrijk en zuurstofarm bloed dat stroomt naar en van het hart. Ik zit nu kaarsrecht en luister aandachtig en geduldig mee. Plots lijkt het erop dat hij verontrustend kijkt of beeld ik me dat maar in? Hij geeft me duidelijke informatie en zegt dat hij ziet dat er minder bloedtoevoer is naar de linkerhartkamer, maar dat ik mij niet ongerust moet maken. Voor alle zekerheid wil hij toch een afspraak regelen met een kinderhartspecialist in het universitair ziekenhuis van Leuven. Hij belt direct rechtstreeks en we kunnen daar al op 6 januari 2000 terecht.

Reviews (6)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

☆ ☆ door MARLEEN MELIS op 09-05-2014
PROFICIAT MET JE BOEK!

Heeft me erg ontroerd, jij hebt me leren schrijven!

Het is inderdaad zo!
door Nathalie Vermeersch op 10-05-2014
Prachtig boek. Heel vlot geschreven, recht vanuit het hart. Voor mij was het enorm herkenbaar en pakkend. Het maakte weer vele herinneringen los, maar toch wel mooie herinneringen, herinneringen die we zullen blijven koesteren.
☆ ☆ door breugelmans gerda op 11-05-2014
Zo mooi geschreven. Hoeveel verdriet kan een mens verwerken? Maar jullie hebben dat zo fantastisch goed gedaan. Jullie zijn een voorbeeldig koppel dat goed weet hoe ze moeten omgaan met verdriet en dit te verwerken. Mogen jullie nog veel liefde ervaren en ik wens jullie nog veel geluk toe. Dat hebben jullie nu verdiend. Niki, ik ken je al van in de kleutertijd en toch wist ik dit allemaal niet. Je bent een wonderbaarlijke sterke vrouw met een sterk gezin.

door Annick op 21-05-2014
Dag Niki, net je boek in één ruk uitgelezen ... en ben ontroerd door de emotie ... ben stil van het verdriet ... ben onder de indruk van je vlotte manier van schrijven en ik ben vooral hoopvol... met jouw verhaal breng je echt wel over dat je niet mag blijven hangen in verdriet en dat het leven de moeite waard blijft. Dat verdriet een sterkte kan zijn ... Je hebt dat bijzonder knap overgebracht !! Je schreef dit boek voor Dean en met een boodschap ... zeer geslaagde missie in mijn ogen . Dus lieve Niki, je mag terecht trots zijn ... niet alleen op je boek, maar zeker ook op wie je bent !! x
door Inne op 26-10-2014
Heel mooi en vlot geschreven boek dat je in één keer uitleest. Zakdoekjes in de buurt zijn aangeraden doordat het met momenten zeer ontroerend is... Andere momenten in het boek wordt er dan weer een glimlach op je gezicht getoverd. Een aanrader!
door Sofie op 12-07-2015
Schitterend boek! De schrijfster lijkt mij een zeer oprecht en positief iemand. Ze kan heel gedetailleerd haar gevoelens weergeven. Ik vond het boek de moeite waard en heb het ook in 1 ruk uitgelezen. Chapeau!