Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

52 dagen met Beau

Auteur

Audrey Loman

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,3 / 5 (4 reviews )
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

"Op 22 augustus 2012 veranderde ons leven voorgoed. Op deze dag werd onze zoon Beau geboren na een voorspoedige zwangerschap. Al vrij snel bleek dat Beau niet zelfstandig kon ademen en slikken. Na een onzekere periode van vele onderzoeken bleek dat hij leed aan een ongeneeslijke, zeldzame spierziekte genaamd: Centro-nucleaire Myotubulaire Myopathie. We moesten hem laten gaan."

Dit boek beschrijft de gehele periode van zwangerschap, overlijden en de rouwverwerking. Door de beschrijving van de vele bijzondere gebeurtenissen, de spirituele zoektocht en de helende effecten van verschillende activiteiten zal het boek lotgenoten hoop geven op een positieve toekomst na het verlies van een kind.

Over de auteur

"Ik woon samen met mijn dochtertje en partner in Amsterdam. Na het overlijden van mijn zoon ben ik gaan schrijven. Later ontstond de behoefte om lotgenoten inzicht te geven in activiteiten die voor mij helend werkten tijdens het rouwproces. Ook wil ik inzicht geven aan mensen die het verlies van een kind van dichtbij meemaken. Naast mijn werk als organisatieadviseur ben ik opgeleid tot trainer mindfulness en verdiep ik mij in verlies en rouw."

Productinformatie

ISBN
9789402207385 / 978-94-022-0738-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
25-04-2014
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
220
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Er stonden een paar mensen om het bed, waaronder twee kinderartsen. Ze vertelden dat het sinds een paar uur heel slecht ging met Beau en dat ze direct actie hadden ondernomen. Het bleek dat hij niet zelfstandig meer kon ademen en hij kreeg nu ondersteuning door middel van een infant flow. Ook kon hij nog steeds niet zelfstandig slikken waardoor hij nog steeds sondevoeding kreeg. Tevens hadden ze opgemerkt dat hij nauwelijks kon bewegen. Ik knipperde met mijn ogen en had het verhaal in een flits aangehoord. Vanwege de oververmoeidheid drong de ernst van de situatie nog niet goed tot mij door en de artsen sloten het verhaal af met de zin: "Ga nu maar weer rustig verder slapen, want u heeft uw rust hard nodig." En of ik die rust de komende periode nodig zou hebben. Gelukkig was ik daar op dat moment nog niet achter en ik viel weer in een diepe slaap.
 
De volgende ochtend besefte ik me pas wat er in die nacht was gebeurd en ik ging direct naar de intensive care. Daar trof ik Beau aan, verbonden aan diverse slangen. Het waren er op dat moment zoveel, dat ik alleen nog maar twee angstige oogjes kon ontdekken. Van verdriet sprongen de tranen in mijn ogen. Wat een klein hulpeloos mannetje en er was niks wat ik voor hem kon doen. Denis was inmiddels ook in het ziekenhuis gekomen en vanaf dat moment belandden we letterlijk en figuurlijk in een rollercoaster van emoties. Dit kon niet liggen aan het vermoeden van teveel vruchtwater in te hebben geslikt, nee, hier was veel meer aan de hand en het zag er niet naar uit dat dit heel snel voorbij zou gaan.

Reviews (4)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Susanne Luijcx op 30-04-2014
Wat een mooi, ontroerend en aangrijpend boek wat ik niet geheel met droge ogen heb kunnen lezen!
In grote lijnen kende ik het verhaal van Beau al maar wat bijzonder dat je door dit boek meegenomen wordt in zijn helaas maar korte leven, heel mooi om daarin deelgenoot te worden.
Want dat wordt je door het lezen van dit boek! En wat mooi om te zien dat uit zoiets intens en verdrietigs door de ouders zo'n mooie positiviteit is gekomen, waarmee ze volgens heel veel mensen tot troost kunnen zijn!
door Hans op 26-05-2014
Een lezenswaardig boek over een aangrijpende gebeurtenis. Het geeft een hele goede weergave van de keuzes en problemen waar je dan als ouders voor staat.
Om aan te sluiten bij de vorige review: bijzonder inderdaad om te zien dat uit een zo trieste gebeurtenis ook nog positieve elementen naar voren gebracht worden. Het geeft aan dat het leven door gaat.
door Mieke op 08-09-2014
Een indringend boek over het verlies van een kind.
Op een open manier verwoordt de schrijfster de emoties die haar overkwamen bij het korte leven en het verlies van haar zoontje Beau.
Ze neemt ons mee op de zoektocht naar een manier, om dit grote verlies te verwerken.
door Suzan op 11-04-2017
Wat een mooi en intens document voor Beau, met zoveel zorg en liefde opgetekend... Een open boek over rouw en liefde!