Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Ohrid en omgeving

Auteur

Paul Wennekes & Marianne van Twillert

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Ohrid en omgeving geeft een beschrijving van Ohrid, excursies in de bergen en naar steden in de omgeving. Ohrid is van een intense schoonheid en de natuur er omheen biedt alles waarnaar je maar kunt verlangen. De flora en fauna is prachtig en er zijn vele mogelijkheden: van wandelen tot fietsen, van varen tot ezelrijden. Uitstapjes naar onder meer Skopje en Albanië zijn gedetailleerd beschreven en maken het mogelijk om zelfstandig op pad te gaan. Dit maakt het boek tot een boeiende en bruikbare gids die in je rugzak of handtas past. Ontdek de schoonheid van Ohrid en alles wat er omheen ligt!

Over de auteur

Paul: "Ik schrijf graag over de Balkan. Het is een intrigerend en prachtig deel van de wereld. Met veel cultuur en oeroude gebruiken. Met een gastvrijheid die zijns gelijke niet kent. Waar mensen nog mensen zijn."
Marianne: "Niet alleen genieten, maar ook weten wat waar is. Waar je kunt slapen en eten. Ik hoop je met mijn foto’s op het spoor te zetten van de mooiste streken op de Balkan. En daar hoort Ohrid absoluut bij!'

Productinformatie

ISBN
9789402208207 / 978-94-022-0820-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
28-05-2014
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
134
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

‘Aan weerskanten van de weg wuifden helgroene populieren in de wind, die een sluier van regen over het duistere Prespameer dreef. Maar weldra bliksemde de zon in de barsten van de autoruit; en achter de wegwaaiende regenmist groeide aan het eind van de vlakte een eenzame heuvel omhoog, als een voorpost der grauwe berghellingen verderop. Maar terwijl zij overtopt werden door doffe rotsen, eindigde de heuvel in een okergeel bastion met ronde torens en gebarsten muren, doorgloeid met een licht, dat aan de bouwval verspeeld scheen, maar dat van deze ruïne met haar uitgekartelde wallen een gouden kroon maakte, die een sinds lang vervallen keizerstad trots doorging te dragen. ‘Ohrid’, zei Branko kalm.’
A. den Doolaard,‘De bruiloft der zeven zigeuners’.
Al tientallen jaren gaan Nederlanders naar Ohrid. De Belgen volgden al snel. Ohrid bezoeken was in de jaren zeventig van de vorige eeuw een avontuur. Over de - toen nog smalle en vaak niet-geasfalteerde - wegen het verre stadje bereiken was niet alleen een doel op zichzelf.
Velen waanden zich een ontdekkingsreiziger. Een reis door Joegoslavië in de voetsporen van A. den Doolaard was al een barre tocht en dan ook nog het legendarische Ohrid mogen bekijken, vaak via de schier ontoegankelijke Čakorpas, was een verhaal om thuis in Nederland over op te kunnen scheppen. Ohrid was destijds een droom die niet voor zo heel velen te verwezenlijken was.
Hoe anders is het nu! Met bijvoorbeeld Corendon, een chartervluchtmaatschappij, is Ohrid binnen handbereik. In drie uur ben je er. Is het nog de moeite waard? Een volmondig: ja!

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek