Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Leiden of Lijden
Managen is mensenwerk

Auteur

Bart van Esch

Uitvoering
Paperback
Reviews
3,8 / 5 (4 reviews )
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Hoe te leiden zonder te lijden?

Wanneer u te maken hebt met leiding geven aan mensen, in welke vorm dan ook, kan Leiden of Lijden u steun bieden. Ervaren en onervaren managers worden eens goed tot ‘bespiegelen’ uitgenodigd. Houdt u als manager van uw vak en wilt u dit zo professioneel mogelijk uitoefenen? Ontdek dan door middel van dit boek hoe u op een humane manier mensen kunt bewegen het beste van zichzelf te geven, met inachtneming van de menselijke waarden en het zo effectief mogelijk benutten van de capaciteiten die deze mensen te bieden hebben. Al deze mensen hebben immers één ding gemeen: Iedereen wil gewaardeerd worden voor datgene wat hij/zij doet, men wil dit doen tot tevredenheid van de opdrachtgever, maar zeker tot tevredenheid van zichzelf.

Over de auteur

"Ruim 25 jaar heb ik mogen werken als productiemanager en ik ben daarvan ook nog enkele jaren als Personeelsmanager werkzaam geweest. Dit heeft me een brede kijk gegeven op het omgaan met mensen. Ik ben erin geslaagd om wat praktische ideeën en tips op een rijtje te zetten, welke bijdragen tot gemotiveerde medewerkers, waardoor een efficiëntere werkuitvoering het resultaat zal zijn."

Productinformatie

ISBN
9789402208344 / 978-94-022-0834-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
06-06-2014
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
144
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

U bent nu al enige jaren manager, maar wil ook wel eens een andere visie lezen?
Het is ook mogelijk dat u het pas bent geworden.
In het laatste geval; van harte gefeliciteerd, hoewel …!
Op het moment dat u als manager bent ‘geïnstalleerd’ en denkt dat de wereld vanaf die tijd zich door u laat leiden, begint voor u het Lijden.
 
Het is een zware taak waar veel spanningen bij komen kijken en waarbij het soms lijkt of iedereen u dwars wil zitten.
Daarenboven worden de eisen steeds zwaarder, waarvoor u steeds minder tijd begint te krijgen.
 
Mensen (lees medewerkers) worden steeds mondiger en eisen een stuk zekerheid en bovendien daarover een goede communicatie.
Er zijn geen handleidingen of cursussen die opleiden tot een goed leider. Het is wel noodzakelijk, als u een leidinggevende functie uitoefent, om zich te scholen in bepaalde managementtechnieken.
In de komende hoofdstukken trachten we te komen tot een definitie wat wel en wat niet, onder goed leiderschap wordt verstaan.
Wel onder voorbehoud dat niet alle mogelijk voorkomende zaken aan de orde kunnen komen, daar is deze materie te ingewikkeld voor.
 
Maar... managen is ook een kwestie van gezond verstand gebruiken en zichzelf afvragen 'hoe zou ik in een dergelijke situatie behandeld willen worden'?

Reviews (4)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

☆ ☆ door J. van de Laar op 23-10-2014
Het boek is duidelijk. Geschreven door een man met veel praktijkervaring,die zelf door studie deze materie beheerst en uitgevoerd heeft.
Als een rode draad door het boek loopt de belangrijkheid van juiste medewerkers.Door goede selectie en opleiding
worden de aanwezige kwaliteiten nog verbetert, aldus schrijver.
Een verhelderend boek voor iedereen, maar vooral voor beginnend man-management.
Nog een cliche van de schrijver . Tussen de mensen staan is geen afdaling. Weet wat er leeft op de vloer.
De 5 hoofdartikelen zijn goed belicht,waarmee eenieder zijn voordeel kan doen.


door Rik van Aalst. op 24-10-2014
Dit boek is uit je eigen ervaring geboren, het probeert andere managers met je opgedane kennis te helpen. Het belicht het "menselijke" aspect van het managen van mensen. Er is veel meer dan targets behalen en keihard werken. Voor vele nieuwbakken managers zou het boek een handig naslagwerk zijn, zij kunnen zo deze ervaring en kennis gebruiken bij het groeien als manager.
Ook voor studenten, die zijn afgestudeerd en het bedrijfsleven in willen gaan, kan dit een informatiebron zijn voor hun carrière.
door W. Compier op 26-10-2014
Heel duidelijk is dat de schrijver betrokken is bij de mens achter de medewerker en hij geeft op een enorm positieve manier aan hoe het beste in de medewerker naar boven te halen.
Binnen dit gedachtenpatroon vind je in dit boekwerk een groot aantal definities en richtlijnen, overigens niet alleen voor de relatie leidinggevende-medewerker maar ook voor, een niet te vergeten ander aspect, zelfreflectie.
Veel behandelde onderwerpen zijn niet nieuw maar de manier van schrijven en de pragmatische benadering maakt het m.i. een goed handboek voor veel leidinggevenden.

☆ ☆ door H. Faassen op 27-10-2014
Een erg praktisch boek, vooral voor beginnend management, geschreven door een man uit de praktijk. Hij weet hoe het er in een bedrijf aan toe gaat en stelt het belang van de medewerker voorop. Elk hoofdstuk is geschreven door theorie en praktijk op een organische manier te koppelen en tot een uiterst bruikbare manier van werken met mensen te komen.