Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Dominicaanse Impressies

Auteur

Christian Timm

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Dominicaanse Impressies is een verfrissende variant op het klassieke reisboek. Met veel gevoel voor detail beschrijft Christian Timm verschillende reizen naar de Dominicaanse Republiek. Door de aangename kruising tussen persoonlijk reisverhaal en reisboek krijg je zowel de ervaringen van de auteur als de historische context voorgeschoteld. Waan je in de dorpen van de Dominicaanse Republiek en verlang naar een reis naar dit land. Impressies om bij weg te dromen.

Over de auteur

"Geboren in 1934 kan ik in dankbaarheid terugzien op een rijk geschakeerd beroepsleven als orkestviolist en muziekpedagoog. Mijn reizen door de Dominicaanse Republiek en mijn vrijwilligerswerk als voorlezer bij de productie van luisterboeken hebben mij geïnspireerd tot het schrijven van Dominicaanse Impressies.
Een mix van fantasie en werkelijkheid als alternatieve reisgids voor degenen die niet schromen buiten de geëffende paden te treden."

Productinformatie

ISBN
9789402208719 / 978-94-022-0871-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
13-06-2014
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
168
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Na Duvergé bereikten we de zuidoever van het Lago Enriquillo maar van het meer zelf was niet veel te zien. In het schaduwrijke Balneario La Zurza namen we een verfrissende duik in het koude sulfiethoudende water, op afstand al te ruiken. Na deze stop vervolgden wij vol goede moed onze tocht richting Jimaní dichtbij Mal Paso, de grensovergang naar Haïti. De weg liep hier trouwens al evenwijdig met de Haïtiaanse grens en de Sierra de Baoruco heette hier volgens mijn kaart opeens Massif de la Selle met de Pic de la Selle (2674 meter) als hoogste berg van Haïti.
     Onderweg had ik al kennis gemaakt met de vele militaire checkpoints in dit gebied om de stroom van illegale arbeiders vanuit Haïti een halt toe te roepen. Tijdens onze tocht zouden er nog vele borden volgen met het opschrift ‘Pare! Chequeo Militar’, slagbomen over de weg en militairen in camouflagepakken met stenguns in de aanslag. In mijn reisgidsen werd hiervoor al gewaarschuwd. ‘Waar maak je je toch druk om, met ons ben je absoluut veilig. Laat in hemelsnaam je paspoort thuis, want je hebt er onderweg alleen maar last van’, zo had Gladys me voor ons vertrek al verzekerd. Dat deed ik dus maar, want zij kon het tenslotte weten.
            Richting Haïtiaanse grens vielen deze militaire controles nog wel mee want het gevaar van illegale immigranten kwam uit tegenovergestelde richting. Op onze terugtocht langs de veel drukkere noordoever van het meer werden deze controles dan ook wat grimmiger: de koffer moest open met het inmiddels veelbeproefde schroevendraaierritueel en de inhoud van de bak werd grondig doorzocht. Men wees naar mij en het woord ‘Holandés’ ging vragend en bevestigend over en weer. Zonder paspoort zat ik hem nu echt te knijpen, maar het ging allemaal goed.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek