Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Donderslag

Auteur

Tjarda R.

Uitvoering
Paperback
Reviews
3,8 / 5 (8 reviews )
Prijs
19 ,85
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

Nooit dacht ze dat het haar zou overkomen. Ze wist zelfs zeker dat het haar niet zou overkomen. Niets is minder waar. Langzaam maar zeker sluipt het in een relatie. Eerst begint het met kleine dingetjes. Echter groeien deze dingetjes geleidelijk uit tot grote incidenten van huiselijk geweld. Wanneer je realiseert dat dit aan de hand is, is het heel laat. Wanhopig zoek je naar oplossingen. En dan zijn je kinderen er nog, hoe pak je dat aan? Gelukkig stond Tjarda open voor hulpverlening en kon ze samen met hen een einde maken aan de vreselijke situatie waarin zij zaten. In deze autobiografie doet zij haar verhaal.

Over de auteur

"Helaas ben ik in aanraking gekomen met huiselijk geweld. Er is weinig begrip voor mensen die hiermee in aanraking zijn gekomen. Het is voor een buitenstaander moeilijk voor te stellen hoe zoiets ontstaat. Ik heb geprobeerd om mijn emotie op papier te zetten, als een hulpmiddel bij het verwerkingsproces. Gaandeweg realiseerde ik mij dat ik hiermee inzicht kan geven in mijn situatie en hiermee anderen zou kunnen helpen."

Productinformatie

ISBN
9789402210194 / 978-94-022-1019-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
22-08-2014
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
192
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Ik ga zitten in mijn stoel. Tranen vloeien uit mijn ogen, vallen langs mijn neus, zo op mijn bovenlip. Mijn lippen gaan van elkaar en ik proef de zoute smaak van mijn traanvocht.
Ik voel verdriet, voel machteloosheid, wat voel ik mij klein! Rudy zit thuis en ik zit hier op mijn werk. Ik kan niets doen! De dag duurt nog zo lang, het is half één en de kinderen gaan kwart over drie naar huis en ik heb geen zin meer in mijn werk. Ik kan alleen nog maar denken aan thuis. Waarom gebeurt dit toch steeds, waarom? Wist ik het antwoord maar. Rudy is ziek, grieperig, ik ook, maar ik heb mij volgepropt met paracetamol en antigrippine en ben toch naar mijn werk gegaan. Eigenlijk ging het wel goed, nog geen hoofdpijn en ook nog geen onnodig gesnotter. Nu wel eigenlijk, door mijn tranen is mijn neus ook gaan lopen.
Ik laat mijn handen door mijn haren woelen. Ik ga kapot van binnen. Hoe ga ik mijn werk netjes afronden en hoe ga ik daarna naar huis? Ik ben te veel bezig met het thuisfront, ik wil wel veilig thuiskomen. Zo kan ik eigenlijk niet op de weg. Mijn gedachten zijn er niet bij.
De kinderen zijn klaar met gymmen, een collega komt mij halen. "Vergeet je de kinderen niet op te halen?", hoor ik nu. Bella heeft het me al drie keer gezegd, maar ik heb haar niet gehoord. Verschrikt kijk ik op de klok en mompel een bedankje aan Bella. Bella is vertrouwenspersoon op school, zal ik het haar zeggen? Nee, dan moet ik uitleggen dat... En dan denkt zij vast dat… Laat ik het maar niet doen.

Reviews (8)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Marjon op 31-08-2014
Wat een aangrijpend verhaal !!!. Ik heb bij het lezen van dit boekje vaak de rillingen over mijn rug gehad. Zeker de moeite waard om te lezen !
door Leonie op 31-08-2014
Een enorm aangrijpend verhaal! De tranen in mijn ogen, dat iemand zoiets meemaakt is bijna niet te bevatten. En daarom is zo goed dat het verhaal geschreven is. Ik kan mij voorstellen dat iemand zich hierin herkent en door dit boek veel steun zal hebben om ook de stap te durven zetten.
☆ ☆ ☆ ☆ door Sandra op 02-09-2014
Dit soort verhalen hebben twee kanten. Nu is Rudy de gebeten hond en worden kinderen geschaad. Ik hou niet van eenzijdige verhalen.
door Dominique op 04-09-2014
Een zeer indrukkendwekkend verhaal. Ik kon het boek niet wegleggen. En tevens niet verwacht dat dit speelde in dit gezin. Ik heb uiteindelijk in twee keer helemaal uitgelezen en had de tranen in mijn ogen staan. Zeker een boek om te lezen en helemaal als je iemand bent die in hetzelfde schuitje zit. Het is namelijk zo herkenbaar met de verhalen die ik tijdens mijn studie hoorde over gezinnen waar huiselijk geweld een rol heeft gespeeld. Het is echt een aanrader.
door Elisabeth op 07-09-2014
Aangrijpend boek, over een heel moeilijk onderwerp: huiselijk geweld. Ik weet zeker dat er vrouwen (en misschien ook wel mannen) zullen zijn waarvoor dit boek het zetje is dat zij nodig hebben om hun eigen situatie onder ogen te zien, en ook dat het mogelijk is uit die situatie te stappen, hoe moeilijk en lastig ook.
☆ ☆ ☆ ☆ door Maaike op 08-09-2014
Ik heb het boek met enigszins verbijstering gelezen. Ik ben een redelijk bekende van de familie en zie in het boek Rudy als de gebeten hond terwijl er aan ieder verhaal 2 kanten zijn. Laat het verleden rusten en pak je leven weer op. Inderdaad zoals Sandra zegt, eenzijdig verhaal.
door Winston Drevers op 09-09-2014
Onthutsend maar eerlijk boek, dapper dat je dit deelt. Het kan anderen misschien helpen. Goed om te lezen dat jullie leven weer min of meer op de rit is; ik gun beide hoofdrolspelers en de kinderen een goed leven en een goede toekomst.
door Walter op 11-09-2014
Aangrijpend boek. Allicht zullen verhalen 2 kanten hebben en ieder huisje heeft zijn kruisje. Kom je er als volwassenen niet uit, doe het dan met woorden en ga uit elkaar. Maar wordt het fysiek en zijn de kinderen er verbaal/mentaal en ook nog fysiek de dupe van, dan ga je echt te ver. De dreiging van Rudy bleef voelbaar op elk moment dat Tjarda bij de hulpverleners was. En tot het laatst vraag je je af of het nog eens gaat escaleren. Ik ken Tjarda van mijn middelbare schooltijd. Meer dan 20 jaar hebben we elkaar niet gezien en ik ben steeds benieuwder hoe het met iedereen gaat en naar elkaars verhalen sinds we afscheid namen van school. Het lezen van Tjarda haar boek heeft die drang alleen maar meer versterkt, want het huisje boompje beestje effect gaat dus niet voor iedereen op. Zo blijkt. Tjarda oogt nu een sterke vrouw die weet wat ze wil en de verantwoordelijkheid draagt voor 2 bloedjes. Het ga je goed en tot gauw.