Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Kirgizië, een land vol pieken en dalen

Auteur

Rian Nix-Gommeren

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Kort nadat er een wandeltrektocht naar Kirgizië is geboekt, komt Rian thuis te zitten zonder werk. Ze komt in een diep dal. De geplande reis gaat door en de confrontatie met pieken en dalen blijkt fantastisch te zijn. Ze overnachten in joerten bij de plaatselijke bevolking, bijzonder gastvrije en vriendelijke mensen. Tijdens de trektocht over hoge toppen - boven de 3600 meter - loopt Rian in de schitterende natuur en door onherbergzame gebieden. Ze overnachten in eenvoudige tenten. Nergens Wifi en stroom, overal totale rust en ontspanning. Een ongekend land met dagelijks nieuwe avonturen. Dit land doet je bergen verzetten!

Over de auteur

"In 1957 ben ik geboren. Als kind vond ik het al heerlijk om opstellen te schrijven op school. Schrijven zit in me, zoals ook wandelen een verslaving van mij is. In de omgeving van Zundert, waar ik woon, is volop natuur dus dat komt goed van pas. Met een schriftje en wandelschoenen ga ik regelmatig op pad. Zo ook in Kirgizië, waaruit dit boek is voortgekomen. Een mooie combinatie van mijn twee passies."

Productinformatie

ISBN
9789402210514 / 978-94-022-1051-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
29-08-2014
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
166
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

We lopen weer verder omhoog en omhoog, nu wandel ik meer in mijn eigen tempo. Wat een geweldige natuur, allerlei bloemen in de kleuren, oranje, geel, wit, paars, roze, lila enz. Zelfs overal waar je kijkt staat edelweiss. De bergen zijn groen, heel anders dan gisterenmorgen, daar hadden we lichtbruine bergen. In de verte zien we het Issy-Kul meer, als ik naar beneden kijk, zie ik ons joertenkamp. Nog verder door naar beneden zien we het dorpje Temir-Kanat liggen, opvallend dat ook hier de wegen als rechte lijnen aangelegd zijn, is dit weer de communistische inslag of is dit gewoon praktisch in deze omgeving? Verderop de bergen met prachtige witte besneeuwde toppen, ze schitteren in de zon. Het valt ons op dat er geen bossen te zien zijn, ook geen bomen tegen de bergen, alleen een handjevol bomen in het dorpje langs de rechte wegen. Deze zijn dus duidelijk aangeplant.

Nadat we allemaal hebben genoten van deze schitterende vergezichten, wandelen we langs de andere kant van de berg naar beneden. In het dal komen we langs een paardenmelkerij. Net als in de joertenkampen verblijven ook deze mensen alleen in de zomermaanden juni, juli en augustus op deze locatie. Deze mensen hebben geen joert, maar een soort van schuurtje met grasdak. Als we aan komen gelopen denk ik dat staat vast leeg, ik zie hier aan de achterkant vier raampjes waarvan twee dicht gemaakt met golfplaat en twee dichtgetimmerd met hout. Aan de voorkant zie ik een trap, twee deuren en raampjes met glas. Er staan drie kinderen nieuwsgierig te kijken wie daar nu wel aan komen gelopen.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek