Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Kies voor Verbinding! Succesvol Reorganiseren met Emotiemanagement

Auteur

Faroshia Bergraaf-Ashley

Uitvoering
Paperback
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Kies voor verbinding! laat het belang zien van emotiemanagement binnen de gestelde organisatiedoelen, zonder daarbij de verbinding met jezelf en anderen te verliezen. Hiermee brengt Faroshia emoties op een laagdrempelige manier dichterbij. Emoties staan reorganisaties niet in de weg, maar zorgen voor een verfrissende, andere blik op veranderingen binnen een organisatie. Kies voor verbinding! is een handleiding voor leidinggevenden om emoties positief te laten werken. Daar hebben zowel medewerkers, als de managers en de organisatie zelf profijt van. De stap-voor-stap methode die wordt aangereikt kan direct gebruikt worden om zelf de kracht van emoties op de werkvloer te ervaren.

Over de auteur

"Als organisatiecoach ben ik al jaren gefascineerd door het onderwerp emoties op de werkvloer. Na een reeks onverwachte ontmoetingen ontstond de wens om niet alleen mijn eigen ervaringen met emotiemanagement, maar ook die van anderen bijeen te brengen. Met dit boek geef ik inzicht in manieren om emoties constructief te gebruiken bij het behalen van organisatiedoelen. Ik help professionals graag om verbinding te maken zodat zij en hun organisaties succesvol kunnen veranderen en groeien."

Productinformatie

ISBN
9789402210606 / 978-94-022-1060-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
05-09-2014
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
172
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Bij de voorbereiding van zoiets groots heb je zeker wel steun nodig. Elke manager werd verantwoordelijk geacht en gemaakt voor het voeren van zijn of haar eigen gesprekken. En het feit is dat niet iedereen dat kan. Zonder de begeleiding van een goede HR, en dan niet alleen maar de aanwezigheid tijdens het gesprek, kan het daar behoorlijk misgaan. Er zaten best nog wel veel ‘oudere’ leiders tussen, met een type leiderschapsstijl van: "Ik ben de baas, en zo gaan we het doen". In die gesprekken zijn zoveel fouten gemaakt. Er zijn echt mensen stuiterend uit hun kantoortje gestormd.

Het was toen ook zo’n massale slag qua aantallen alleen al. En eerst werden dan de medewerkers gedaan, de managers moesten dat allemaal doen. Toen kwamen zij daarna zelf aan de beurt. Daar bleek ook dat er echt managers tussen gezeten hadden die helemaal niet capabel waren geweest, want ineens kwam die ronde als donderslag bij heldere hemel op managementgebied. Toen gingen er in die groep ook echt mensen flink door het lint. Die hadden natuurlijk dit al een half jaar gedaan, trainingen gevolgd, noem maar op en je hebt dan best al het een en ander geïncasseerd. Echt, als dit je emotioneel koud laat dan heb je op zo’n functie niets te zoeken, dan ben je echt van staal. Het was gewoon heel zwaar.

We zaten er bij mij in de managementgroep allemaal redelijk hetzelfde in. Ik merkte toen de gespreksronden op de diverse afdelingen aan de gang waren in het managementteam dat dit ook wel een bindende factor was. Er ontstond cohesie en tot een bepaalde hoogte kon je elkaar ook steunen. Bij de zwaardere gesprekken maar ook bij twijfel zochten we elkaar op en gingen we even gezamenlijk voorbereiden om te kijken of het echt goed zat. Ik heb ook wel bij andere managers erbij gezeten, soms was daaraan ook behoefte.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek