Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Hyperhidrosis
Een positief boek over overmatig zweten

Auteur

Marja Boedart

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Hoe doorsta je dagelijkse beproevingen met klotsende oksels of glibberige handen? Zweten staat in onze samenleving voor vies en vervelend. Maar overmatig zweten - hyperhidrosis - is een drama. En een heus taboe, want zweters zijn zwijgers en praten er doorgaans uit schaamte niet over. Marja Boedart - na járen uiteindelijk verlost van haar zweethanden - haalt met dit boek hyperhidrosis uit de taboesfeer. Zij interviewde daartoe 26 lotgenoten, die spontaan en de schaamte voorbij vertellen over hun leven mét en zónder deze aandoening. Hyperhidrosis - Een positief boek over overmatig zweten is informatief, verhelderend én vooral luchtig. Daardoor wordt het taboeonderwerp ineens bespreekbaar.

Over de auteur

"Van kinds af aan was ik al gefascineerd door taal en communicatie. Na mijn studie Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit Utrecht werkte ik dan ook als communicatieadviseur en (eind)redacteur bij diverse gerenommeerde bedrijven in de profit- en non-profitsector. Sinds 2010 werk ik voornamelijk als freelance tekstschrijver. Inmiddels heb ik veel teksten van uiteenlopende aard geschreven voor diverse media. Hyperhidrosis - Een positief boek over overmatig zweten is mijn eerste boek."

Productinformatie

ISBN
9789402210613 / 978-94-022-1061-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
26-09-2014
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
162
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Nat, natter natst! Ofwel altíjd kletsnatte handen! Ik wist niet beter. Maar die natte moessontijd is voorbij, want met kurkdroge handen heb ik dit boek geschreven. Kurkdroog, nou en, hoor ik de lezer denken. Dat is toch niks bijzonders? Voor mij wel, want die kurkdroge handen heb ik pas sinds 2013. Ruim 45 jaar leefde ik dus met die akelige zweethanden! Ook als ik relaxed was en gewoon thuis op de bank zat. Dus zonder stress, inspanning, sporten of wat dan ook, droop het zweet al van mijn handen. Behalve ’s nachts als ik sliep… Hoezo? Ik leed jarenlang aan de aandoening hyperhidrosis palmares, ofwel overmatig zweten van de handen. Een definitieve oplossing voor dit zweetprobleem was er lange tijd niet. Toen ik een puber was, zei de huisarts al tegen mij: “Een oplossing? We kunnen alleen je handjes afhakken.” En daar moest ik het maar mee doen. Een andere keus had ik immers niet…

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Thijs op 19-12-2014
Ik kan iedereen dit boek aanbevelen. Voor meer informatie over hyperhidrosis kijk op de patientenforum voor en door lotgenoten http://www.overmatigzweten.nl
door Marion op 16-11-2014
Met dit boek heeft de auteur het taboe rondom hyperhidrosis (overmatig zweten) definitief doorbroken. Het verhaal is serieus, maar op een luchtige manier verteld. De aandoening hoeft geen probleem mee te zijn, want tegenwoordig zijn er afdoende medische oplossingen voorhanden. Een echte aanrader :-)