Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Eindeloos

Auteur

Bram Biesterveld

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
15 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Vaak denk ik aan het heelal, de planeten en zonnestelsels. Beseffend dat het eindeloos is en dat al eeuwen de liefde wordt bezongen onder de sterren. Vaak ook de tranen die stroomden als de liefde niet werd beantwoord. Je droomde aan de oever van een rivier of in een bootje op het water. Zo droom ik vaak weg in deze wereld om mijn gevoelens in dichtvorm neer te zetten. Voor iedereen, in begrijpelijke taal, zodat je je in de gedichten kunt herkennen en we samen kunnen hopen op een betere wereld.

Over de auteur

"Ik ben geboren in Amsterdam, in 1938. In mijn jeugd leefde ik in een fantasiewereld van piraten en ridders te paard en ik was gek van Rin-Tin-Tin die boeven ging vangen. Op de dijk speelde ik Robin Hood en op school speelde ik in de toneelklas. Ik had vele ambachten, maar steeds meer ontwikkelde die kinderlijke fantasie zich tot een zekerheid van wat ik later wilde worden: acteur/entertainer. Ik hoop nooit het kindzijn in mij te verliezen."

Productinformatie

ISBN
9789402210804 / 978-94-022-1080-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
26-09-2014
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
30
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Vaak kan ik niet slapen, dan sta ik op en zet de laptop aan. Probeer dingen te schrijven en te bedenken, waardoor de wereld er misschien beter uit zou komen te zien. Ik denk aan mensen die in mijn leven voorbij zijn gekomen en ook weer verdwenen zijn. Ik denk aan problemen die spelen op onze prachtige bol en ik heb geen oplossing, waardoor ik me machteloos voel. Ik zou de mensen willen vertellen hoe oneindig mooi het heelal is en wat er allemaal te zien is. Ook dat het pijn doet bij het zien wat de mensen elkaar aandoen op onze eigen prachtige planeet, die wij heel langzaam aan het vernietigen zijn. De pijn van moeders en kinderen en de tranen die als kleine parels langs hun wangen glijden. Dat doet mij denken aan mijn tranen die ik heb gelaten voor de vrouw van wie ik hield en nog steeds mis. Mijn vingers zoeken de letters op het toetsenbord en zeg zachtjes:

"Ik mis je"

Het is nacht
De straten zijn leeg
Ik voel de regen
En wacht
Op een teken van jou
Ik sta in het licht
Van een lantaarnpaal
En loop door
Mijn schaduw volgt mij
Of is die schaduw van jou
Verlaten loop ik door
Met jouw herinnering
Om mij heen
Ik voel me even niet alleen
Alleen in de nacht.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

☆ ☆ door Wil Westra op 27-09-2014
Waar haalt deze man zijn prachtige gedichten vandaan. Als je er een beetje doorheen leest (kijkt) zie je bijna Hoe hij zich voelt. Het is uit het leven gegrepen. Ga zo door Bram Biesterveld op naar je tweede bundel.
door René Riva op 27-09-2014
Een geweldige dichtbundel! Toegankelijke gedichten die dicht bij de mens staan. Ze zijn emotioneel en serieus. Soms met een tikje humor. Recht uit het hart, recht in het hart. Prachtig!