Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Lieve, lieve opa...

Auteur

Elsina Neutel

Uitvoering
Paperback
Prijs
17 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Opa is jarig en dat moet gevierd worden! Op het feest is het een en al gezelligheid, de familie heeft nog geen idee wat hun de komende weken te wachten staat. Eva, een van de kleinkinderen, is zestien en zit in het laatste jaar van de havo. Als ze te horen krijgt dat haar opa in het ziekenhuis ligt, komt ze voor het eerst in aanraking met spanning en verdriet in de familie.

Over de auteur

"Ik geboren op 26 augustus 1995, in het mooie Drachten. Ik studeer Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Viaa in Zwolle. Op een warme zomerdag in augustus 2008 is mijn droom ontstaan om op een dag mijn eigen boek in de boekenkast te hebben staan en nu is het zover. Ik presenteer jullie vol enthousiasme en trots mijn eerste boek, Lieve, lieve opa…. Veel leesplezier!"

Productinformatie

ISBN
9789402210941 / 978-94-022-1094-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
19-09-2014
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
72
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Ik kijk naar een man, een man in een ziekenhuisbed, een verzwakte man. Maar dat is opa toch niet?! Dat kan niet! Nee, opa is sterk, sterk en vreugdevol. Deze man heeft glazige ogen, is vermagerd en reageert eigenlijk niet op onze binnenkomst. Dat kan opa niet zijn. Ik voel het bloed uit mijn gezicht trekken, snel leun ik tegen de muur aan, bang dat ik op de grond val. Snel komt oma naar me toe en neemt me mee naar een stoel. Ik ga zitten. Al mijn energie gaat door mijn voeten de grond in. Nu ben ik leeg, echt leeg. Mijn hoofd leg ik in mijn handen, ik kijk naar beneden. Ik voel een hand op mijn rug. “Het komt allemaal wel goed”, zeg mama rustig, “Het komt allemaal wel goed.” Ik wil schreeuwen tegen haar en zeggen: Nee het komt niet goed, kijk dan! Dit komt toch niet meer goed! Dit is opa niet, nee dit is iemand anders! Opa is een held op zich. Geen oude man in een ziekenhuisbed! Nee, mama, het komt niet goed.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek