Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Bijbelse Psychiatrie

Auteur

Ronald van Assen

Uitvoering
Paperback
Prijs
17 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Zijn psychische ziekten een modeverschijnsel of kwamen ze vroeger ook al voor? Hoe ging men daar in de tijd van de Bijbel mee om? Kunnen we daar nog iets van leren? Bijbelse Psychiatrie laat zien dat ook in de tijd van de Bijbel psychische ziekten al veelvuldig voorkwamen. Aan de hand van verschillende Bijbelverzen neemt Ronald van Assen u mee terug in de tijd. Hij geeft een korte overdenking over het betreffende stukje uit de Bijbel en probeert daarin parallellen te ontdekken met onze huidige tijd. Aan de hand van eigen persoonlijke ervaringen en praktische tips geeft hij anderen handvatten.

Over de auteur

"Ik ben geboren in Delft in 1971 en woon momenteel in Bodegraven. Tot mijn veertigste leidde ik een ogenschijnlijk probleemloos bestaan. Dat leven was echter een schijnvertoning vol angst en dwanggedachten. Na het stellen van de diagnose persoonlijkheidsstoornissen en de juiste therapie heb ik mijn leven weer op de rit. Over al mijn ervaringen schrijf ik tegenwoordig boeken zodat ik hiermee anderen tot hulp kan zijn."

Productinformatie

ISBN
9789402212433 / 978-94-022-1243-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
07-11-2014
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
64
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Waarom moet mij dit nu weer overkomen? Een veelgehoorde klacht en heel begrijpelijk, hoor. Ik heb het vroeger ook vaak gedacht en als ik heel eerlijk ben, komt die vraag soms nog weleens op. Bij anderen lijkt alles vanzelf te gaan. Eigenlijk bedoelen we ten diepste met de klacht: waarom laat God deze narigheid toe in ons leven?

Is het dan werkelijk God die toelaat dat wij ziek worden? Ja, God heeft macht over ziekte en dood en zou dus met een enkel woord kunnen voorkomen dat we ziek worden of met een enkel gebaar de ziekte weg kunnen laten gaan. We lezen dat meerdere keren in de Bijbel.
Heeft God er dan lol in om zo af en toe eens willekeurig wat mensen ziek te laten worden? Iets wat we kennen van de goden van de Grieken en de Romeinen. Die maakte het, volgens die volken dan, de mensen soms expres moeilijk voor hun eigen plezier.
Nee, ik geloof zeker niet dat God er plezier aan beleeft als wij ziek worden, integendeel: Ik denk dat Hij er veel verdriet van heeft. Gods Liefde voor ons is onnoemelijk groot. Dat blijkt wel uit het feit dat Hij Zijn Zoon voor onze zonden heeft laten lijden en sterven.

Maar waarom laat God dan toch toe dat wij ziek worden? Om dat te kunnen begrijpen moeten we eigenlijk andersom redeneren. Als God het niet had gewild, waren we helemaal niet geboren. We leven op deze aarde, omdat God dat heeft gewild en Hij een doel heeft met ieder van ons. Elke dag, elke seconde eigenlijk, dat we gezond zijn, hebben we aan God te danken. Denken we daar weleens aan? Vergeten we God niet te danken voor al die tijd in ons leven dat we gezond zijn in plaats van alleen te klagen als we dat niet zijn?

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek