Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Waarom we peren met haring eten

Auteur

Leonie van Wijk

Uitvoering
Paperback
Prijs
23 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Waarom we peren met haring eten is een bonte verzameling van verhalen en ervaringen van diverse ondernemers uit het creatieve vak. Een boek speciaal vóór en dóór creatieve ondernemers. Hoe pakken anderen in de creatieve industrie hun zaken aan? Wat zijn hun geheimen van prettig netwerken, acquireren, mooie inspiratiebronnen, een fijne werkdag, prettig samenwerken en lastige opdrachtgevers? En hoe blijven ze hun passie en expertises ontwikkelen om succesvol te blijven? Een boek bomvol inspiratie, mooie verhalen en tips voor elk moment in jouw persoonlijke avontuur als entrepreneur in het creatieve vak. Én je leest waarom júíst wij peren met haring eten...

Over de auteur

"Ik ben een enthousiaste ondernemer die graag anderen inspireert en helpt op het creatieve en zakelijk vlak. Naast dat ik werkzaam ben als illustrator, organiseer ik ook informatieve netwerkavonden voor diverse creatieve ondernemers bij Creatief Ontmoet. Samen met andere enthousiaste entrepreneurs ontdek ik hierbij graag nieuwe wegen. Zo hebt ik nu alle ervaringen van ondernemers gebundeld in dit inspirerende boek: Waarom we peren met haring eten – Het inspiratieboek vóór en dóór creatieve ondernemers."

Productinformatie

ISBN
9789402212907 / 978-94-022-1290-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
21-11-2014
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
198
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Peren en haring, bah!
De peer is een zoete vrucht, waarbij het sap soms langs je mond loopt als je het eet.
De haring is een vissoort waarvan de een smikkelt, terwijl de ander er juist van gruwelt.
Voor de lekkerbekken is haring perfect te combineren met uien, maar als je deze vis combineert met een peer, is dat niet de allerbeste combinatie. Het is ronduit smerig.
Waarom zou je peren met haring eten? En waarom is het juist de creatieve ondernemer die dat wel doet?

Grijp die kans!
Als je alleen op de smaak let, merk je dat peer en haring niet goed bij elkaar passen. De zoete peer en zoute haring (en wellicht ook met de scherpe smaak van de uien erbij) is niet een combinatie die je dagelijks uitzoekt.
Dat geldt niet voor de creatieve ondernemer. Hij zou deze vreemde kans graag aangrijpen. Als de ondernemer peren met haring eet, merkt hij veel meer dingen op dan alleen maar de vreemde smaakcombinatie. Als hij ook zijn zicht, reuk en tast gebruikt, ontdekt hij nieuwe overeenkomsten, verschillen en associaties.
(...)

Waarom juist creatieve ondernemers peren met haring uitproberen
Creatieve ondernemers zullen eerder geneigd zijn om peren met haring uit te proberen, dan andere ondernemers. Zij hebben een open geest, zijn erg intuïtief en associatief, hebben een grote verbeeldingskracht en ze vinden het creatieve proces erg belangrijk.
Al deze eigenschappen zijn van belang om op nieuwe en verrassende ideeën te komen.
Door verbanden te leggen met elementen die bijna niets gemeen hebben en hierover intuïtief te associëren, stimuleer je het creatieve proces. Nieuwe ideeën en plannen borrelen dan makkelijk naar de oppervlakte.
Als je deze nieuwe avontuurlijke dingen uitprobeert, ben jij als creatieve ondernemer goed op weg naar het creëren van bijzondere projecten. Een succesvolle zaak is dan een stuk dichterbij.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek