Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Strategische allianties in de internationale onderneming

Auteur

Marco van Houttum

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Een strategische alliantie aangaan is geen geringe zaak, er komt veel planning, samenwerking en afstemming bij kijken. Dit boek geeft een overzicht in de verschillende soorten samenwerkingsverbanden, maar laat voornamelijk zien waar allemaal aan gedacht moet worden bij het zoeken van een geschikte partner. Het boek gaat nog een stap verder door de internationale allianties en als specialisatie een grensoverschrijdende samenwerking met een onderneming in Duitsland te beschrijven. Deze aanvulling is bewust gekozen, aangezien veel ondernemingen te maken krijgen met het verschijnsel ‘internationaliseren’. Het grensoverschrijdend samenwerken is een strategische beslissing. Veel ondernemingen bewijzen pas tijdens het internationaliseren hun bestaansrecht.

Over de auteur

"Als grensoverschrijdend ondernemersadviseur vind ik kennisdelen een belangrijk onderdeel van mijn dagelijks werk. Daarnaast krijg ik veel energie uit het begeleiden van ondernemers die willen internationaliseren. Zelf heb ik ervaringen opgedaan in Denemarken en Nieuw Zeeland en heb veel in de VS gevestigde bedrijven begeleid bij het ondernemen in Europa. Het delen van kennis is ook de basis geweest voor het oprichten van mijn eigen onderneming Kennispunt."

Productinformatie

ISBN
9789402213416 / 978-94-022-1341-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
12-12-2014
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
138
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Wel, Duitsland is de industriële spil van Europa. Het land beschikt over een goede economische structuur, en dit bevordert het economisch groeipotentieel. De belangrijkste uitvoerproducten zijn metaalproducten, chemische producten, machines, auto’s, computers en elektronica. Vanuit Nederland importeert Duitsland vooral chemische producten, voedingsmiddelen, transportmiddelen, gas en brandstoffen. De Duitse economie is tijdens de afgelopen jaren steeds gemiddeld 2 procent harder gegroeid dan de economieën van de andere lidstaten van de eurozone. Dit was en is niet alleen te wijten aan de uitvoer en bedrijfsinvesteringen, maar ook aan de stabiele binnenlandse consumptie.
De constant opgaande trend biedt momenteel volop kansen voor de Nederlandse ondernemer. Als uw product goed is, de prijs-kwaliteitverhouding klopt en u betrouwbaar aan uw leverings- en serviceverplichtingen voldoet, dan is Duitsland de markt voor u.

Onderzoek bevestigt dat je als Nederlandse ondernemer alle drempels uit de weg moet ruimen die een Duitse afnemer ervan zouden kunnen weerhouden met u zaken te doen. De meest simpele oplossing is het oprichten van een Duitse GmbH die als Duits bedrijf onder Duitse bedrijven aldaar zaken doet. Geen vraagtekens bij de afnemer omtrent het toepasselijke recht of de bevoegde rechter. Geen vraagtekens omtrent de taal als je contact wilt opnemen. Geen vraagtekens omtrent service , garantieperiodes etc. In plaats van zelf een GmbH op te richten kunt u een alliantie aangaan met een Duits bedrijf. U heeft dan alle voordelen van een eigen Duitse onderneming met daaraan gekoppeld de kennis van het zaken doen in Duitsland en al een bestaande klantenkring van uw alliantiepartner. Dus niet beginnen bij 0 maar al halverwege!
Ondernemingen die op het punt staan in Duitsland te werk te gaan, zullen dit goed voorbereid moeten doen. Het formuleren van een internationaal businessplan is een noodzakelijke voorwaarde, wil internationaal succesvol geoperationaliseerd kunnen worden.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek