Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Doodzwanger

Auteur

Rogier van Luijk

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
4,0 / 5 (3 reviews )
Prijs
25 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België)

Samenvatting

Jeroen raakt op amper vijfjarige leeftijd betrokken bij de verdrinkingsdood van zijn beste vriendje. De heimelijke beperkende overtuigingen blijken hem de rest van zijn leven parten te spelen. De continue aanwezigheid van de dood, seksueel misbruik, schuldgevoel en besluiteloosheid zorgen ervoor dat Jeroen in een identiteitscrisis belandt. De gevolgen van seksueel misbruik en de spanning op seksuele bewustwording zijn pijnlijk, hard, eenzaam doch niet zonder sprankjes hoop. Vindt Jeroen de stukjes van zijn puzzel?
Het op waargebeurde feiten gebaseerde Doodzwanger trekt je mee door het ongrijpbare leven van een pijnlijk in het hart getroffen jongen.

Over de auteur

“Ik kom als jongste kind uit een fijn gezin (1963). Geraakt door tragische gebeurtenissen die ik als klein kind meemaakte, ontwikkelde ik een eigen stille waarheid op mijn leven. Gaandeweg ontdekte ik de pijnlijke gevolgen van die waarheid. Schrijven deed ik als kind al om uitdrukking te kunnen geven aan mijn diepst innerlijke drijfveren. Ik kan er mijn creativiteit in kwijt.”

Productinformatie

ISBN
9789402214536 / 978-94-022-1453-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
06-02-2015
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
312
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Een beetje schuchter liep ik op haar af met mijn fiets aan de ene hand en een witte roos in de andere. Ik parkeerde mijn zwarte Batavus tegen de vrijstaande garage en omhelsde haar innig en onhandig voor de allereerste keer, hier voor haar ouderlijk huis. Haar haar rook mild naar een zacht parfum en de huid van haar hals voelde zacht als zijde. Mijn handen bewogen langzaam over haar slanke rug en ik voelde de bovenrand van de strakke blauwe rok. Een onaangename, stugge stof, iets te synthetisch, doch de ronde vorm van haar billen deed mijn ziel smelten van geluk en schoonheid. Dit is zoals de vrouw bedoeld is te zijn, bedacht ik mij, de stekels van de roos ontwijkend zonder dat ze het merkte.
Dat was een schot in de roos, ze smolt toen de witte roos – allang in het vizier, maar nu in een tastbaar gebaar - werd ontvangen. Ze hield lichtjes de zachte, melkachtige blaadjes van de bloem onder haar neus, rook en het kleine kuiltje in haar kin leek subtiel even mee te stralen van oprecht geluk.
Daar stonden we dan, op het kleine bordes voor het huis. Een zachte voorjaarszon sprankelde haar stralen door het lichte groen van de beuken en een paar merels lieten hun gezang door het park, met de statige bomen en lichte tra’s vol madelieven, rollen. Ik voelde haar volle lippen, bewust van elke tedere welving en de warmte die ons raakte tintelde over mijn rug en in mijn hart. Ik vloog, ik zweefde, ik wilde meer, gulzig naar liefde en naar het geven van mijn verborgen hart. Mijn angst voorbij gevlogen en rustend op de ijle lucht van eindeloze liefde, dragend op mijn uitgespreide vleugels. Beschermend en krachtig.

Reviews (3)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Geschreven door Bertil op 06-02-2015
Ben heel benieuwd.
Heb jouw boek gelijk besteld.
Positief verrast met deze creatie.
Je hoort van mij.
☆ ☆ door Lies op 13-02-2015
Geraakt door het verhaal wat zeer boeiend en met diepere betekenis geschreven is!


door Maartje op 21-02-2015
Dit verhaal komt recht uit een gekwetst hart en de pijn van de auteur was voor mij als lezer voelbaar. Het heeft me een inkijkje gegeven in de wereld van misbruik en het onvermogen om daarover te praten. Een thema dat zeer actueel is. Ook begrijp ik door het verhaal waarom gebeurtenissen van vroeger nu nog steeds een rol kunnen spelen. Knap gedaan.