Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Brieven aan mijn dochter

Auteur

Miriam

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,8 / 5 (6 reviews )
Prijs
17 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De dochter van Miriam verongelukte op veertienjarige leeftijd. Hoe ga je om met zo’n groot verlies? Miriam ging op een zoektocht om het overlijden van haar dochter een plekje te geven. Na een lezing over het loslaten van verloren dierbaren, besloot ze haar dochter brieven te schrijven. Op deze manier leerde ze het verdriet los te laten, maar de herinneringen en de liefde voor haar dochter vast te houden. In Brieven aan mijn dochter deelt ze haar herinneringen en emoties.

Over de auteur

"Ik heb schrijven eigenlijk altijd heel erg leuk gevonden. Ik weet nog dat ik als kind een opstel moest schrijven , wat uiteindelijk meer een boekje werd dan een opstel. Hier en daar schreef ik weer wat , wat vervolgens weer in de prullenbak eindigde. Nu na járen en járen heb ik het weer opgepakt, dit vooral omdat het mijn manier is om in contact te blijven met mijn overleden dochter. Zij is dan ook mijn inspiratiebron, met dit boekje als resultaat."

Productinformatie

ISBN
9789402214819 / 978-94-022-1481-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
13-02-2015
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
56
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Lieve Kim, mooie engel,

Sonja komt er gauw aan. Leid jij haar naar het licht? Haal jij haar op? Dat zou namelijk fijn zijn, dan kent ze tenminste iemand.
Ik mis je steeds meer. Ik heb er niet voor je kunnen zijn op het moment van het ongeluk. Ik heb er niet kunnen zijn voor je broer. Ik kon het allemaal niet aan. En nu zit ik vol vragen aan jou, en voel ik me schuldig. Ik heb je nooit vast kunnen houden, op het moment dat je stierf. En dat vreet aan me, knaagt aan me, steeds vaker en steeds meer.
Wanhoop, onmacht, boosheid, verdriet, ik wil je zo graag eens horen lachen en met je praten, snap je wat ik bedoel? Dat het goed is zo, dat je daar gelukkig bent, begrijp je mij?
Ik ben gewoon even een momentje op. Ik wil zó graag een vlindertuin, overdekt, met echte vlinders, veel bloemen en engelenbeelden aan het eind. Voor jou en voor andere overleden kinderen. Zo, zo ontzettend graag. Dan mag Sonja er ook bij. Zij is ook zo gek van vlinders en eekhoorntjes en bloemen.
De grond zakt een beetje weg onder mijn voeten. En ik heb de grond juist zo hard nodig om stabiel te blijven. Aan de andere kant denk ik weer: waarom zou ik me altijd groot moeten houden? Ik ben ook maar een mens, met al haar woede, verdriet en frustraties?

Reviews (6)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door sannie ter beek op 15-02-2015
Brieven aan mijn dochter, heel mooi Kippenvel

door Brigitte van Laar op 26-02-2015
Gelezen met een lach en een traan!!! Mooi boekje!!
door Amanda Crowell op 02-03-2015
Echt een aanrader om te lezen. De schrijfster neemt je mee in haar belevenis wereld die na het grote verlies van haar dochter grote ups en downs kent. Door het schrijven van brieven aan haar dochter verwerkt ze niet alleen het grote verdriet maar probeert zo ook te overleven in deze warrige wereld.

Een boek wat je in één adem uitleest met een lach en een traan.
door trudy van suntenmaartensdijk op 03-03-2015
Met zoveel gevoel en liefde geschreven.
door brigitte van laar op 03-03-2015
Ik vind t een geweldig boek met een lach en een traan!!
door irene jansen op 06-03-2015
Mooi geschreven. Ze neemt je mee vanaf het eerste moment. Een lach en een traan. Momenten en herinneringen van voor en na. Heel bijzonder .