Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

TransAfrika

Auteur

Mischa ten Hoope

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
22 ,15
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Staat op jouw bucketlist ook de kans om voor langere tijd te reizen, een expeditie, het avontuur tegemoet? Mischa ten Hoope neemt je mee op een ultieme fly-drive vakantie: we vliegen naar Zuid-Afrika en rijden met de camper, of eigenlijk een expeditietruck, terug naar huis. Deze reis over land brengt niet alleen een onvergetelijke ervaring; hij brengt je ook dichter bij jezelf. Verschillende mensen en culturen, prachtige landschappen en typisch Afrikaanse steden, modderpaden en bergweggetjes, regenwouden en woestijn; we komen het allemaal tegen. TransAfrika helpt je om het jachtige leven thuis in perspectief te zetten.

Over de auteur

"Ik speel graag met woorden en prikkel mensen graag met mijn taalgebruik. Tijdens onze reis door Afrika is het idee ontstaan om ons reisverslag in boekvorm te gieten. Het resultaat is een verhaal waarin je deelgenoot wordt van onze avonturen, en ziet welke impact zo’n reis op je heeft. Natuurlijk voorzien van een royale scheut humor en sarcasme."

Productinformatie

ISBN
9789402215090 / 978-94-022-1509-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
27-02-2015
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
284
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Eenmaal uit de auto blijkt dat we hier niet zomaar uit kunnen rijden. Bij elke omwenteling van de banden graaft de linkerkant zich dieper in en gaat de boel schever staan, wat uiteindelijk maar één ding als ongewenst resultaat kan hebben. Daar moet dus hulp bijkomen. De tegenligger blijkt de dochter van de eigenaar van Bushmen's Baobab te zijn en zij voelt zich verantwoordelijkelijk en dat vind ik prima, je moet iemand nooit nodeloos van een schuldgevoel afpraten, zeker als deze persoon je uit de brand probeert te helpen. Ze denkt echter dat een Landrover ons kan helpen. Het duurt even voordat ik ze van deze illusie kan afhelpen, maar dan gaat het lichtje branden en wordt er voorgesteld een bulldozer te regelen. Dat lijkt er meer op, dus ik ben akkoord. Ondertussen worden we ineens in het Nederlands aangesproken. Het blijkt de eigenaar van een ander kamp. Hij ziet onmiddellijk hoe dit opgelost moet worden, naar later blijkt omdat er regelmatig auto's hier vast komen te zitten. Hij moet even zijn toeristen wegbrengen, maar komt meteen daarna helpen.
Ondertussen is de bulldozer ter plaatse. Hij trekt enthousiast, maar we komen niet uit de geul. De rijplaten hebben geen nut en moeten weer uit de sloot gepeuterd worden. Ik kan nu trouwens met zekerheid zeggen dat de campert in tenminste 91 cm water en modder is gezakt. Bij het optillen van de rijplaten wordt mijn fruitmandje nat en latere metingen wijzen uit dat dit op tenminste 91 cm boven terra firma is...

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Ria van Velsen op 27-02-2015
Wat een geweldige ervaring, dit zouden meer mensen moeten doen. Zo leer je het leven in Nederland meer te waarderen.