Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Een kistje voor verdriet

Auteur

Marjoleine Mak

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (6 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Een paar jaar geleden is Belles moeder overleden. Ze woont nu samen met haar vader en haar grote broer Dennis. Belle is nog vaak verdrietig om haar moeder, maar dat wil ze niet meer. Ze wil weer gewoon een vrolijk meisje zijn, net als haar beste vriendin Vera. Ze vertelt haar probleem aan Tante, een gezellige en wijze Afrikaanse vrouw. Tante heeft een idee! Zij belooft om Belles verdriet ver weg te begraven, maar daar moet Belle wel wat voor doen.
In dit boek beleeft Belle allemaal leuke avonturen en als het jaar voorbij is neemt zij een belangrijke beslissing.

Over de auteur

"Ik ben geboren in Apeldoorn (1960), maar heb de eerste jaren van mijn jeugd in Afrika gewoond. Op mijn zevende verhuisden wij naar Nederland en een jaar later ben ik mijn vader verloren. Ik ben opgegroeid met mijn moeder en twee broers. Al jong begon ik met het schrijven van dagboeken, brieven naar vrienden en later collumns. Aan 'Een kistje voor verdriet' heb ik lang gewerkt. Het bevat autobiografische aspecten, maar het meeste is verzonnen."

Productinformatie

ISBN
9789402215205 / 978-94-022-1520-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
06-03-2015
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
164
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

"Mis je je moeder nog vaak?", vraagt Tante zachtjes. Ineens voelt Belle de tranen over haar wangen stromen. Waarom vraagt Tante nou zoiets? Belle kan nu niet meer boos zijn, ze is eigenlijk alleen maar heel erg verdrietig. Tante legt haar boontjes weg en slaat een arm om Belle heen. Belle kan het niet meer tegenhouden en begint vreselijk te huilen. Gelukkig is Tante zo dik dat Belle zich een beetje achter haar kan verstoppen. Met de stof van haar wijde rok veegt Tante de tranen van Belle haar wangen af.
"Je moet niet boos zijn meissie, het komt niet door die dag."
"Nee, maar altijd met dit soort dingen zijn alle kinderen blij en ik word er steeds maar weer verdrietig van. Ik heb er genoeg van. Ik wil niet meer verdrietig zijn. Het is al zo lang geleden en zo houdt het nooit op. Ik kan toch niet mijn hele leven mijn moeder blijven missen? Ik wil dat het nou eens stopt, dat ik gewoon opnieuw kan beginnen, gewoon zonder moeder."
Met een resoluut gebaar veegt Belle de tranen van haar wangen.
"Zijn mijn tranen dan nooit eens gewoon op? Echt Tante, ik probeer mijn best te doen om haar te vergeten, maar het lukt niet! Eerst wilde ik juist alles onthouden wat ik van mama nog wist, maar nu denk ik dat ik haar het beste kan vergeten. Ik wil gewoon vrolijk zijn en niet steeds maar weer verdrietig als ik andere meisjes met hun moeder zie, of als het Moederdag is, of als het Kerstmis is, of als ze jarig is, want zo zijn er wel honderd dingen waar ik me zo alleen door voel. En ik ben helemaal niet alleen! Ik heb papa nog, en Dennis, en jou, en mijn vriendinnen en Snoes de poes."

Reviews (6)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Fleur op 07-03-2015
Echt een geweldig boek.
door Gijs op 14-03-2015
Echt een prachtig boek
Proficiat juf
M.V.G gijs
door Fleur en Molly (mijn hond) op 25-03-2015
Echt een heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel leuk boek
door naomi op 07-04-2015
wow ik vind het echt een leuk boek ik zou er zelf meer boeken series van maken echt een heel goed boek m.v.g naomi v.d. tuin p.s. een juf met zo veel schijf talent kom je niet snel tegen
door gabrielle op 07-04-2015
leuk boek goed gedaan juf majoleine
door Shen op 28-09-2015
Een heel mooi boek juf ik hoop dat uw meer boeken gaat schrijven :)