Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het Liefdesatoom

Auteur

Maria Hetty van den Berg

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,6 / 5 (20 reviews )
Prijs
23 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

Als Mara de renovatie voltooit van een boerenhuis in Italië, ontmoet ze haar grote liefde, Fert. In Amsterdam ontwikkelt de verhouding zich niet zoals ze verwacht. Plotseling komt ze in een nachtmerrie terecht: ze wordt ontvoerd en opgesloten. Wie is deze dader? Wat wil hij? Hij gaat te werk volgens een duidelijk plan, maar het pakt anders uit. Voor Mara ontvouwt zich langzaam maar zeker de ware toedracht en ze neemt zelf initiatief om hem te ontmaskeren… In deze spannende psychologische thriller staat de relatie tussen dader en slachtoffer centraal.

Over de auteur

"Ik ben in 1955 geboren in Heemstede, studeerde Nederlands aan de VU en startte in 1991 mijn eigen tekstbureau. Ik schreef veel: lesmateriaal voor taal-, spelling- en leesmethodes. Het leukste vond ik het schrijven van fictie. Ik wilde een spannend én veelzeggend boek schrijven. Toen maakte ik het sterven van mijn lieve zus mee. Ik verdiepte me in de dood. Zo ontstond Het Liefdesatoom, waarin psychologische drijfveren en een spirituele benadering vorm hebben gekregen."

Productinformatie

ISBN
9789402215519 / 978-94-022-1551-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
20-03-2015
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
284
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Er is iets mis, helemaal mis. Ze weet het in een flits, nog voor ze bijkomt en haar ogen opent. Dan is ze er. Geland. Bewust van zichzelf in het pikkedonker. Ze houdt haar adem in, staart in het zwart, wacht op een geluid, op iets, op wat dan ook. Niets. Dan laat ze los. Haar ademhaling komt op gang, snel en oppervlakkig. Een weeïge, bedompte geur dringt door in haar neus.
    Een zachte ondergrond onder haar linkerzij, haar benen opgetrokken in een foetushouding. Verstijfd, een hartslag als een beierende loodzware klok. Waar ben ik? Ze spert haar ogen nog wijder open, blijft roerloos liggen, wacht tot contouren haar geruststellen. Er verandert niets. Hermetisch gesloten duisternis. Ben ik opeens blind? Doodse stilte. Bevroren is ze, nee toch niet – nee niet koud. Alleen beroerd. Geen lucht!
    Ze hapt naar adem. Haar bloedvaten vernauwen zich. Ze voelt het aankomen. Oh God, nee. Nee. Niet. Controle houden. Gericht uitademen, alleen maar uit, uit, uit. Puffen. Doorgaan en doorgaan. Nog steeds geen streepje licht!
    Haar ingewanden trekken zich samen. Een golf maagzuur brandt in haar keel. Ze slikt en blijft slikken.
    Overeind komen? En als dat niet kan? Behoedzaam stuurt ze elke spier aan. Hiel naar achteren, tenen omhoog krommen. Linkerbeen langzaam onder het rechter vandaan halen en het een klein stukje naar voren schuiven. Niets wat het belemmert. Niets. Godzijdank.
    Andere been strekken. Arm naar achter. Nu draaibeweging maken. In slow motion gaat ze op haar rug liggen. Haar blote onderarmen rusten op ruwe stof die prikt en kriebelt tegelijk. Ze wrijft er met haar vingertoppen over. Een harige deken? Door het katoen van haar lange T-shirt tast ze haar beide zijden af: haar heupen, buik en dijen. Vrij. Geen pijn. Ik ben heel. Alles is er.

Reviews (20)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Gobel Hellevoort op 10-04-2015
Ongekend spannend, met een verrassend einde. Heel goed geschreven, hier kunnen menig bekende nederlandse schrijvers en schrijfsters niet aan tippen!
door Beatrix op 11-04-2015
Goed boek! Een echte whodunnit. Spannend tot op het einde. Mijn complimenten, Maria Hetty van den Berg!
door Mieke Schreuder Goedheijt op 12-04-2015
Het Liefdesatoom is een heerlijk boek om te lezen met mooie stukken en ook spannend. Jammer dat het al weer uit is. Hetty schrijft heel toegankelijk en ik vind het een aanrader.
door Ernst Boswinkel op 01-05-2015
Pageturner, zoals dat heet. Verrassende wendingen in het spannende verhaal en een beschouwing over de bijna-dood-ervaring die zweverigheid weet te vermijden.
door Sandra op 02-05-2015
Mooi en spannend boek, in 1 adem uitgelezen Kijk uit naar het volgende boek
door Liesbeth Arts op 04-05-2015
Of je het nu wilt of niet, je wordt meegezogen in dit verhaal...mooi geschreven mooie scenes, romantisch, realistisch! maar ook ongemakkelijk, eng, spannend, het gevoel dat je niet meer verder wilt lezen, maar het verhaal blijft hangen dus wil je toch weten hoe het afloopt... Het boek blijft tot op het laatst spannend en eindigt met een interessante ontknoping!
door Marianne Schutte op 04-05-2015
Mijn moeder vond het net zo goed als Conny Palmen, of nog beter zelfs!
Geschreven door Greta op 04-05-2015
Geweldig boek een aanrader
door els zuidema op 04-05-2015
Heel spannend. De structuur in verschillende tijdsblokken draagt daar aan bij. Het 1e deel roept alleen maar vragen op, je wilt dus doorlezen. De overweldigende wat naieve verliefdheid van de hoofdpersoon contrasteert goed met haar versnelde rijping door de BDE. De personages worden met mededogen beschreven , in soms fraaie en/of geestige zinnen. Laat Maria Hetty haar pen niet stilleggen, kijk al uit naar het volgende verhaal
door Roel de Jong op 06-05-2015
"Het Liefdesatoom" leest als een trein; voor je het weet ben je compleet opgenomen in dit spannende verhaal met verrassende wendingen en een bloedstollend einde. Het prachtige taalgebruik van Van den Berg, de uitgewerkte karakters en de gelaagdheid: het is, kortom, een absolute literaire aanrader! Wanneer komt haar 2e boek?!!!
door Charlotte op 07-05-2015
Een echte page turner. Knap in elkaar gezet, spannend tot het eind!
door Mary van Koeverden op 10-05-2015
Een heerlijk boek! De spanning loopt op. Je wordt steeds meer in het verhaal getrokken. Uiteindelijk wordt het een echte pageturner.
door Artamia op 16-05-2015
Heerlijk zo'n boek waar je in mee wordt gezogen en dan niet meer weg kunt leggen. Het verhaal zit goed in elkaar en klopt. Daar kunnen de partners Nicci French nog wat van leren! Ik zie uit naar meer!
door Daan Aeijelts op 25-05-2015
Een goed geschreven en spannend boek dat zich grotendeels in het Amsterdamse kunstwereldje afspeelt met alle intriges die daar bij horen. Een romantische bouwval van een boerderij nabij Perugia en het schijnbaar onbezorgde bestaan in een idyllische omgeving van Amsterdamse bohemiens. Ineens wordt alles zwart voor de hoofdpersoon. Hoe zij zich uit dit geestelijke en fysieke labyrinth ontworstelt is razend spannend. De lezer kan niet wachten op de ontknoping die pas in etappes worddt prijsgegeven. Een aanrader!
door Joselien op 26-05-2015
Vanmiddag bij de uitgang van station Amsterdam Zuid opeens levensgroot reclame voor Het Liefdesatoom. Wat een verassing! Ik heb dit boek een tijdje geleden gelezen en er enorm van genoten. Ik kan het echt iedereen aanraden, mooi dat er nu reclame voor gemaakt wordt. Hoewel…. goede wijn behoeft geen krans. Gewoon lezen dus dat prachtige boek!!
door Maaike Ingrid op 30-05-2015
Je wordt meegenomen in een wereld waar je niet wilt zijn of toch wel want je blijft doorlezen.De verblinding door de verliefdheid, de wisseling van het ik persoon maakt het spannend. Een verrassende ontknoping ...... Het daadwerkelijk vinden van de dader had wat mij betreft nog wat langer mogen duren. Wanneer komt het volgende boek??
door Anneke Scholtens op 20-10-2015
Liefdesatoom herbergt twee verhalen die nauw met elkaar samenhangen. Enerzijds is er het indringende verhaal over een grote liefde en het liefdesverdriet, dat daarop volgt. Maria Hetty van den Berg kruipt heel goed in de huid van Mara. Haar liefdesverdriet is zo goed en overtuigend beschreven, dat het bijna aanraakbaar is. Daarnaast is er het verhaal over de ontvoering. Een verhaal, dat de lezer meteen bij de lurven pakt. Wat betreft de identiteit van de dader weet Van den Berg de lezer listig telkens op het verkeerde been te zetten, waardoor het verhaal spannend blijft tot aan de laatste bladzijden.
door Carla op 22-10-2015
Dit boek laat je niet los. Het kruipt onder je huid, je kunt het niet meer wegleggen. Het is zo beeldend geschreven, dat het lijkt alsof je naar een film kijkt. Buitengewoon spannend en verrassend. Een absolute aanrader.
☆ ☆ door Mieke Schepens op 06-03-2017
Een leuk boek dat lekker leest, zowel door de vlotte schrijfstijl als door de korte hoofdstukken. De dialogen zijn heerlijk om te lezen en de personages zijn redelijk goed uitgewerkt. De cover is niet erg aantrekkelijk, maar blijkt tijdens het lezen wel goed gekozen evenals de titel. Het eerste deel had geprofiteerd van wat meer spanning. Het verhaal laat een heel wisselende spanningsboog zien. Van geen spanning tot bepaalde passages waarin de spanning hoog is. De relatie tussen dader en slachtoffer is lange tijd niet helemaal duidelijk; je weet niet wie de dader is. Ikzelf had een ander in gedachten en was blij verrast toen het toch een ander bleek te zijn. Dat gegeven verhoogde het leesplezier. De wisselende perspectieven zijn een groot pluspunt in dit verhaal, het verhoogt zonder meer het plezier om verder te lezen in dit debuut. 'Het Liefdesatoom' is geen thriller die zo spannend is dat je het boek aan één stuk door moet blijven lezen, maar het is zonder meer een goed geslaagd debuut. 3,5/5*
door Jenny op 18-02-2021
Als moeder van 2 jonge kinderen heb ik niet heel veel tijd om te lezen maar voor dit boek maakte ik tijd. Ik moest gewoon weten hoe het verder ging. Ik werd door het boek gegrepen.