Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Assetmanagement in 80 vragen

Auteur

Gabby van Meer

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
17 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Er komt een toenemend aantal beheervraagstukken op ons af op het gebied van installaties, infra en vastgoed. Tegelijkertijd daalt het aantal technische opgeleide mensen op de arbeidsmarkt sterk de komende jaren. Dat dwingt ons om niet alleen naar andere technische oplossingen te zoeken, het dwingt ons ook om op een andere manier naar beheer en onderhoud te kijken en andere vormen van samenwerking te vinden.

Over de auteur

"Inmiddels heb ik ruim 20 jaar werkervaring in zowel de private als de publieke sector bij organisaties als Alcoa, Hunter Douglas en ProRail. Ik ken de vragen waar een organisatie het antwoord op moet vinden om verantwoorde en bewuste keuzes te kunnen maken over de assets die ze beheren of exploiteren. Naast de theorie en de ervaring beheers ik ook de kunst om mensen, organisaties en de inhoud met elkaar te verbinden om samen hun doelstellingen te bereiken."

Productinformatie

ISBN
9789402216462 / 978-94-022-1646-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
01-05-2015
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
58
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

De meeste ontwerpers werden opgeleid om iets te bedenken wat functioneert. Wij niet. Wij werden opgeleid om iets te maken wat kapot ging. Alleen moesten we het moment dat het kapot ging net zolang uitstellen dat het ding lang genoeg functioneerde tegen zo laag mogelijke kosten over de hele levensduur gerekend tot en met de sloop en de recycling.
Als assetmanager helpt het je enorm om niet zo zeer na te denken hoe iets functioneert, maar over hoe het kapot zal gaan. Die manier van denken krijgen alle jongetjes vanaf hun geboorte mee merkte ik toen mijn drie zonen opgroeiden, maar als ouders krijg je veel incentives om deze manier van denken bij je kinderen zoveel mogelijk te ontmoedigen.
Jammer eigenlijk hoe we de ontwikkeling van deze talenten van onze hoogbegaafde assetmanagers in de dop zo vroeg in hun carrière al afremmen.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Coen Raaphorst op 25-11-2015
Prima boekje: herkenbaar en leest makkelijk weg!