Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Tussen dier en mens

Auteur

Amber Jongman

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (4 reviews )
Prijs
25 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Tussen dier en mens is een spirituele handleiding, bedoeld voor dierenliefhebbers die niet alleen belangstelling hebben voor het bewustzijn van dieren en het met hen communiceren, maar die zich ook interesseren voor hun overlijden. Het boek bevat een heldere uitleg over bewustzijn, gedragsproblemen, het overlijden van een dier en het rouwproces erna. Door het communiceren met dieren leer je te begrijpen, te waarderen, liefde uit te stralen en word je vooral ook met jezelf geconfronteerd. Dieren hebben gevoelens, meningen en gedachten. Zij zijn zich bewust van alles wat er zich afspeelt in onze innerlijke wereld.

Over de auteur

"Als kind had ik een grote passie: dieren. Ik heb de gave om dieren te begrijpen en met ze te kunnen communiceren. Op latere leeftijd ontwikkelde ik mij verder in de bijzondere wereld van het bewustzijn van dieren. Ik ontdekte hoeveel voldoening het gaf om dieren te helpen. Nu heb ik al mijn ervaringen verwerkt in dit boek om meer inzicht te geven in de belevingswereld van dieren en ik hoop dat ik nog veel dieren en mensen kan helpen om hun dier beter te leren begrijpen."

Productinformatie

ISBN
9789402216530 / 978-94-022-1653-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
08-05-2015
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
290
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Het bewustzijn dat een dier bij ons naar boven kan halen, is intens groot. Dieren bieden ons gezelschap, maar in feite bieden ze ons veel meer. De band tussen dier en mens laat zien dat het eigenlijk een grote psychologische rol is die speelt in onze drukke samenleving en bezigheden. Wanneer je in de ogen van een dier kijkt en goed voelt, dan voel je meteen de onvoorwaardelijke liefde die het dier uitstraalt. Het is een gevoel van mededogen, je kunt er niet omheen want het ‘is’ daar gewoon. De liefde tussen dier en mens is een wisselwerking, gebaseerd op liefde, vertrouwen, begrip en respect. Er is al weten-schappelijk bewezen dat het houden van een huisdier kan leiden tot minder stress en minder spanning. Dieren willen ons graag helpen om ons weer beter te voelen. Dieren spiegelen ons karakter, emoties, en de blokkades, zodat we van hen kunnen leren van om beter om te gaan met onszelf en de wereld om ons heen. Dieren hebben een scherpe gevoeligheid voor onze gevoelens, die zich kan vertalen in hun gedrag. Vaak is het gedrag van ons dier dus een spiegel van onze emoties. Dieren voelen vaak meer van onze gevoelens en emoties dan wij zelf doorhebben. Omdat dieren onvoorwaardelijk van ons houden, willen zij ons vaak helpen om weer in balans te komen en gelukkig te zijn. Als onze gevoelens en emoties verborgen of in strijd met elkaar blijven, brengen de dieren dit naar buiten, zodat wij de kans krijgen om naar onszelf te kijken en veranderen.
Dieren geven ons inzicht in problemen die ze ervaren met betrekking tot gedrag en gezondheid. Alleen… we moeten ons wel openstellen voor ons dier om het te kunnen begrijpen. 

Reviews (4)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Marieke op 27-12-2020
Een prachtig en leerzaam boek. Een echte aanrader voor elke dierenliefhebber. Na het overlijden van mijn hond was er maar weinig te vinden over rouwverwerking van je huisdier. Via via bij Amber terecht gekomen en meteen haar boek besteld. In een adem uit gelezen. Ik kijk uit naar haar volgende boek.
door Anne op 25-10-2021
Heb het boek in 1 adem uitgelezen tot 5 uur 'smorgens. Heel aparte verhalen
Helaas was dit 3 weken nadat mijn hond moest inslapen.
Het zou me geholpen hebben bij de beslissing van wel of niet laten inslapen ....
Maar geeft achteraf ook wel weer troost .
Kan het aanraden aan iedere dierenliefhebber.

door Marlene op 03-08-2022
Wat een mooi en duidelijk omschreven boek op alle gebieden van dierencommunicatie, gedragsproblemen, overlijden en stervensbegeleiding. Voor mij was het een boek waarin ik heel veel herkenning kon vinden in wat ik zelf heb ervaren bij het communiceren met dieren en aan de laatste hoofdstukken over het overlijden van dieren, heb ik heel veel gehad, omdat mijn geliefde poes Binky net was overleden en deze hoofdstukken het verlies iets draaglijker maakten voor me. Een aanrader! Dank je wel Amber ♥
door Suzanne op 01-12-2022
Super mooi boek! Helder en duidelijk geschreven. Aanrader!