Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Vrouw met Asperger; Egodocument

Auteur

Marlène van Buuren

Uitvoering
Paperback
Prijs
17 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Vrouw met Asperger; Egodocument is een bundeling van zeer openhartige artikelen. Met deze artikelen wordt de lezer een kijkje in het leven van een Asperger gegeven. De schrijfster geeft u een stukje van haar innerlijk. Zij beschrijft hoe een Asperger in verschillende situaties reageert of voelt. Hierbij maakt ze gebruik van herkenbare situaties en gevoelens. De artikelen zijn makkelijk leesbaar en vlot geschreven. Dit boek is zeer informatief voor iedereen die in zijn leven, op wat voor manier dan ook, in aanraking komt met deze vorm van autisme.

Over de auteur

Na een zwaar leven, ben ik op mijn drieënvijftigste als Asperger gediagnostiseerd.  Vanaf dat moment ben ik me bewust bezig gaan houden met Asperger. Ik wilde grip krijgen op wie ik ben met mijn beperking. De resultaten van dit zelfonderzoek wilde ik gaan gebruiken bij voorlichting aan anderen met ASS. Laten zien dat Aspergers bijzondere mensen zijn. Dat het leven lichter kan worden door jezelf te aanvaarden en rekening te houden met je beperking.

Productinformatie

ISBN
9789402216882 / 978-94-022-1688-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
29-05-2015
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
74
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Asperger; Alien in New York

Ik wil u iets vertellen over mijn leven met Asperger, over mijn anders zijn. Zolang ik me herinner, voel ik me een buitenstaander; anders dan anderen.
Ik herken veel van mezelf in het nummer van Sting ‘Englishman in New York’.
I don't drink coffee I take tea my dear
I like my toast done on one side
And you can hear it in my accent when I talk
I'm an Englishman in New York
See me walking down Fifth Avenue
A walking cane here at my side
I take it everywhere I walk
I'm an Englishman in New York
refrein
I'm an alien I'm a legal alien
I'm an Englishman in New York
 
Zo voel ik me wanneer ik niet in mijn eigen huis of bij mijn familie ben. Ik voel niet aan wat gebruikelijk is. De ongeschreven regels ken ik niet. Ik voel emoties van mensen wel sterk aan, maar kan ze niet altijd goed benoemen. Ik leg logische verbanden niet. Ik ben me daar heel erg van bewust. Met als resultaat dat ik veel aandacht en energie steek in hoe me te gedragen.
Nou zou je zeggen, waarom moet je je persé gedragen zoals het ‘hoort’? Als theoretisch idee klinkt dat aanlokkelijk. In de praktijk ligt dat echter anders. Hoe denk je over die persoon die net de verkeerde kleren aanheeft, die net te hard praat of verkeerde grapjes maakt, om maar een aantal onnozele voorbeelden te geven. Dus nee, ik kan me niet onbekommerd gedragen naar hoe ik in elkaar zit. Ik ben hierin afhankelijk van anderen, die moeite willen doen om na te denken over Asperger. Die aan mijn eigenaardigheden voorbij willen gaan, zonder dat ik daardoor als raar of zielig apart gezet word.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek