Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Ontberingen van een marathonzwemster

Auteur

Monique Blok-Wildschut

Uitvoering
Paperback
Prijs
18 ,25
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

Topsporter zijn in het open water is niet makkelijk. Een marathon zwemmen in een meer, rivier of zee duurt vele saaie uren en vergt veel mentale kracht. We zwemmen in het profcircuit, buiten de officiële zwembond om. Bekendheid en erkenning is daardoor zeer moeizaam. In mijn carrière was ik zesmaal wereldkampioen. Ik heb over de hele wereld gereisd en wedstrijden gezwommen. Telkens met een coach aan mijn zijde, die onontbeerlijk is bij topsport. Iedere marathon is een avontuur. Soms met prachtige overwinningen, soms met bitter uitstappen. De ene keer in een woeste zee, de andere keer in een kalm, saai, lang uitgerekt meer.

Over de auteur

"Ik ben van kind af aan zwemster in hart en nieren. Noeste trainingsarbeid, talent en een fijn gezins- en verenigingsleven brachten mij naar de wereldtop van het openwaterzwemmen. Eenmaal daar aangekomen was het leven van een marahonzwemster heel spannend. Het vergt discipline, maar het leidt naar vrijheid. Zeven jaar zwom ik in het profcircuit. Daarna bouwde ik aan een carriëre als therapeut. Ik help mensen met een blokkade in het luisteren en communiceren."

Productinformatie

ISBN
9789402217032 / 978-94-022-1703-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
22-05-2015
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
140
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Om twaalf uur kan er gestart worden. Pikkedonker. Aan mijn badpak wordt een groen lichtgevend staafje, als zoekpunt bevestigd. De watertemperatuur is een graad of zestien. Vanaf Dover Beach loop ik het water in en zwem zo snel mogelijk naar de schijnwerper van de visserskotter. Ik heb nog nooit eerder in het donker gezwommen. Het is eigenlijk best wel eng, buiten de schijnwerper heb ik geen enkel referentiepunt. En dan maar zwemmen. De lamp schijnt de hele tijd in mijn ogen. Ik zie niks. Ik ben als de dood dat ik buiten die lichtbundel kom en in de grote zwarte zee terecht kom.
Op een gegeven moment zie ik dat de maan schijnt. Het is volle maan en het voelt alsof ik gezelschap heb, een soort maatje. Ik vind het leuk en zeg de maan gedag. De maan verplaatst zich. In het begin is hij klein, helder en achter mij, na een uur of vijf groot gelig en voor mij. Het geeft mij het idee dat ik van het ene naar het andere punt zwem. Een referentie, hoe belangrijk is dat besef ik. De golven zijn nog steeds bruut, choppy. De puntgolfjes laten mij snel op en neer deinen. Ik word er misselijk van. Niet zeuren, zeg ik tegen mijzelf, gewoon doorzwemmen, we hebben niet voor niets een godsvermogen betaald en dit is nu mijn kans om mijzelf op de kaart te zetten. De zeeziekte wordt straks misschien wel minder. Het bleef zo. De schipper en mijn vader hebben een oplossing. Ik moet aan de andere kant van de boot gaan zwemmen. De golven komen van mijn kant. Als ik aan de andere kant ga zwemmen dan kan de boot de ergste toppen breken.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek