Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Vrijdag de 13e
Alcohol

Auteur

Steven M. van der Minne

Uitvoering
Paperback
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De examenvraag ‘wat weet u van alcohol’ riep veel bij Steven M. van der Minne op. Gedachten, verhalen, associaties… Hieruit komen dertien verhalen over vrijdag de 13de voort. Fantasie en werkelijkheid lopen door elkaar. Steven belandt in de vreemdste situaties. Spannend, filosofisch, pikant en soms levensbedreigend. Hij is daarin de toeschouwer, soms de antiheld, altijd een levensgenieter, spiritueel en soms de weg kwijt. Hij ziet de humor er wel van in. Dat is ook te zien aan de prachtige, kleurrijke en humoristische illustraties. Hij wordt zelf afgeschilderd met een vrolijk gezicht, boeddhabuikje, glas in zijn hand…. Op de voorkant wordt hij letterlijk te kakken gezet.

Over de auteur

"Ik had een weinig inspirerende kantoorbaan. Geweldige klantcontacten, leuke collega’s, gigantisch netwerk… maar de strakke verwachtingen van mijn werkgever en mijn eigen creativiteit liepen hopeloos uit elkaar. Nu geniet ik van mijn vrijheid en van het leven. Ik houd van reizen, kunst, natuurwandelingen en inspirerende ontmoetingen. Én natuurlijk van een goed glas wijn. Ik woon in Rotterdam, studeer in Antwerpen en werk nu zelfstandig als zakelijke bemiddelaar en als schrijver van verhalen, gedichten en liederen."

Productinformatie

ISBN
9789402217650 / 978-94-022-1765-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
19-06-2015
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
122
Formaat
20 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Ik was bij mijn doel aangekomen. Precies tien seconden had ik om het alarm af te zetten. Ik had het in gedachten al wel honderd keer geoefend en doorgesproken met mijn vriend Rob die bij een raadgevend ingenieursbureau in Rijswijk werkt. Brandblusser van de muur, borgpen eruit, richten op het kastje met de code, en dan zou de koolzuursneeuw zo koud zijn dat er geen alarm afging. In mijn voorbereiding had ik dit al uitgeprobeerd op een trainingscentrum voor bedrijfshulpverlening en crisisbeheersing. Daar werkte het steeds net binnen de tijd. Ik moest snel handelen, maar het zou lukken.
Le moment suprême voor ‘the crime of the century’. Brandblusser van de muur, borgpen eruit, richten op het kastje met de code, en dan…
Niets. Geen klik, geen schok, geen druk, geen koolzuursneeuw, niets.
De seconden tikten weg en het alarm was oorverdovend. Kennelijk was de brandblusser niet volgens de regels onderhouden, zoals Pieter, een gecertificeerd veiligheidskundige mij had uitgelegd, anders was ik nu allemachtig rijk geweest. Ik griste de wereldberoemde ets van de muur maar werd bij de uitgang netjes opgewacht door de politie. Ik was er gloeiend bij. 
 


"Toen het alarm afging, nam ik de blusser om de brand te blussen. Ik zag niet precies waar het brandde, dus toen ik zag dat de blusser het niet deed, legde ik die neer en pakte ik het schilderij. Het was mijn geliefde ets en ik zou het mijzelf nooit van mijn leven vergeven als ik geen reddingspoging had ondernomen. Ik heb me nog helemaal schor geschreeuwd, maar dat is, mogelijk door het oorverdovende alarm, niet gehoord. Daarna liep ik linea recta met de door mij geredde ets naar de uitgang. Daar heb ik de ets overgedragen aan het bevoegd gezag. Volkomen onbegrijpelijk dat de politie aan mijn goede bedoeling twijfelde."

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek